IKT műhely - Facebook

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Lassan nem múlik el nap, hogy ne kapnánk egy „óriási bejelentést” a közösségi médiával kapcsoltban.
Még alig emésztettük meg a Google+ megjelenését (részletes tesztünk nemsokára) máris elindult az adok-kapok. Mark Zuckerberg és csapata már egy ideje tartogatott a tarsolyában valami újdonságot, a Google lépése azonban felgyorsította az eseményeket. A Facebook vezére legutóbbi sajtótájékoztatóján előrukkolt az újdonsággal: videócsevegés a Facebook-on, természetesen a Skype (azaz immár Microsoft Skype) segítségével!

 Zuckerberg a bemutatón elmondta: a Facebook segítségével nagyjából napi négymilliárd infót osztunk meg, napról napra.  A most bevezetésre kerülő újdonságoktól ennek a megosztási hullámnak a további növekedését várják: az első újdonság, a barátainkkal és ismerőseinkkel egy kattintásra működő videó csevegés, természetesen ingyen. Hogy az egész „powered by Skype” csevegés hogyan is működik élesben, a Facebook felületén keresztül, arról itt látható egy rövid videó-bemutató. Különösebb újdonságokra nem kell számítani, a jól ismert és ezerszer látott Skype felületet látjuk, csak éppen ismerőseink és kontaktjaink helyett most Facebook kapcsolataink vannak a listában.

Facebook/Skype a Google+ ellen (Fotó: James Martin/CNET)

 

Hogy ez elég lesz-e a már most is tapasztalható G+ őrület legyőzéséhez, az még a jövő zenéje, a verseny mindenesetre elkezdődött. Nem is baj, elég sokáig volt egyeduralkodó a Facebook, egy kis egészséges verseny mindenkinek jót tesz, főleg nekünk, felhasználóknak.<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - A nagy Facebook bejelentés – Skype videó csevegés

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: