IKT műhely - Twitter

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak

Az elmúlt évben a Twitter kétség kívül az újságírás egyik legfontosabb hírforrásává, gyorstüzelő eszközévé, a hagyományos médiát felpörgető kiegészítővé és még sok más mindenné vált. Csak nem nálunk.

Itthon a Twitter a geekek belterjes játszóteréből váratlanul a tinik és a "celebek" csetszobájává alakult át. Vajon az is marad?

Sokáig nem értettem a dolgot. A - számomra - leghitelesebb szakértők folyamatosan lelkesednek valamiért, amiben én képtelen vagyok meglátni lelkesedésük okát. Igen, már megint a Twitter...

Érdeklődéssel vegyes irigységgel böngészem a Twitter új - természetesen online - "kiadványa", a Twitter for Newsrooms (röviden #TfN) oldalait.
Hogyan kell hírforrások után kutatni, az információkat ellenőrizni, a Twiteren saját (személyes/céges) márkát építeni, a Twitter hírfolyamát a hagyományos médiatermékekbe beépíteni...?

A kérdések nem újak, aki elég szorgalmasan keresett eddig is talált használható válaszokat, de ez így, összegyűjtve mégis több. A #TfN szerkesztői láthatóan arra törekedtek, hogy az újságírók eddig még kevésbé érintett rétegeit is elérjék, támogassák, bevonják.

Érdekes, izgalmas, de a hazai újságírók többsége számára elég távoli, egzotikus történet. Bár nyilván itthon is akadnak újságírók, akik a Twitteren is kutatnak hírforrások után, minden nagyobb online hírszolgáltató kísérletezett is a Twitter "becsatornázásával", áttörést egyik területen sem sikerült elérni. Talán túl kevesen csiripelünk magyarul, nem vagyunk képesek elérni azt a kritikus tömeget, ami már kellő mennyiségű olyan információt is termel, amiben érdemes komolyabban bányászni. Kár.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - A másik Twitter

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: