Tananyag - Digitális tananyagokról általában

Több mint 100 000 digitális tananyag egy helyen - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzés

Több éves gyűjtőmunka után elindult Európa legnagyobb digitális tananyagbankja az LRE (Learning Resource Exchange for Schools). A 16 ország összefogásával elkészült gyűjtemény több, mint 100 000 ingyenesen elérhető különféle nyelvű és minőségű digitális tananyagot, képet tartalmaz. …

Külön csoportba kerültek a nyelvfüggetlen tananyagok. Magyarország is részt vett a projektben, több SDT anyag is megtalálható a portálon.
 
Több mint 100 000 digitális tananyag egy helyen
Van magyar felülete, többféle szempont (tantárgy, korosztály, nyelv) szerint keresgélhetünk a temérdek anyag között. A keresés nem könnyű, hiszen hatalmas adatbázisról van szó, de némi időt rászánva bizonyosan hasznos tananyagokat gyűjthetünk.

Ennek érdekében érdemes regisztrálni, mert belépve több hasznos funkció nyílik meg számunkra:
  • Könyvjelzővel megjelölhetjük a jónak ítélt oldalakat, így nem kell újra böngészni, ha kedvenc tananyagunkat ismét szeretnénk használni.
  • Minősíthetjük azokat, segítve ezzel másoknak a keresést, hiszen a tananyagok értékelés alapján rangsorolódnak.
  • Címkéket rendelhetünk hozzájuk. Ez különösen jó, hiszen ha magyar nyelvű címkét helyezünk egy-egy jó külföldi anyaghoz honfitársaink könnyebben megtalálják őket.
Több mint 100 000 digitális tananyag egy helyen
 
Helyezzünk el minél több magyar nyelvű címkét a jónak tartott tananyagokhoz, megkönnyítve egymásnak a keresést.

Jó böngészést!

Klacsákné Tóth Ágota

 A portál az alábbi helyen található lreforschools.eun.org

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: