Számítógépek - Okostelefonok

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak A Google Térképek androidos kliensének talán leginkább várt funkciója érkezett meg, a netkapcsolat nélküli navigáció lehetősége.

Már 5.7-es verziószámnál tart az androidos Google Térképek app, mostanra pedig már igazán felnőtt. Az esti frissítéskor két dolog került bele: a netkapcsolat nélküli navigáció, illetve a tömegközlekedési eszközös útvonaltervezés. (Fontos, hogy a hivatalos, androidos kliensben a magyar felhasználók számára a klasszikus értelemben vett, hangos navigáció továbbra sem elérhető. De van erre is megoldás.)

Az alkalmazásnak korábban nagy problémája volt, hogy mobilnet nélkül semmit nem volt hajlandó csinálni, az aktuális hely térképének betöltéséhez ugyanis elengedhetetlen volt az internet. Most már nem kell, elég csak eljutni a menüben az Egyebek, Google Labs, Térképrészlet letöltése pontban bekapcsolni az új funkciót. Ezután ha bármikor hosszan nyomunk egy adott térképrészlet középpontjára, majd a felugró buborékot megérintve a további lehetőségeket választjuk, akkor már tölthetjük is az adott terület térképét. Fontos, hogy ilyenkor a műholdképek és a közlekedési adatok nem tárolódnak el, csak maga a térkép.

A másik újdonság a tömegközlekedési útvonalakra tervezés, amely nemrég már itthon is elérhetővé vált, igaz, csak Budapesten. Alább erről láthattok egy kis videós bemutatót.

 

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> technet.hu - Végre navigáció mobilnet nélkül a Google Térképeken

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: