IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Ha látunk egy jó videót az interneten, gyakran első dolgunk, hogy megosszuk barátainkkal. Sokszor azonban több kis rövid filmet is szeretnénk figyelmükbe ajánlani, ráadásul az általunk kitalált sorrendben.

Ehhez hívhatjuk segítségül a TubeLoop webszolgáltatást, ahol egy gyors és ingyenes bejelentkezés után már válogathatjuk is a videókat. Az “add a new loop” gombra kattintva lehet elkezdeni gyűjtögetni a Youtube-ról a videókat. A filmek megtalálásához használhatjuk a beépített keresőt, de sok esetben kényelmesebb ha a legtöbbször megnézett (most watched) vagy a legfrissebb feltöltések (recently uploaded) közül csemegézünk. Persze annak sincs akadálya, hogy közvetlenül beírjuk annak a videónak az URL címét, amit meg szeretnénk osztani.

A videókhoz legjobban illő megjelenést állíthatunk be

 

A válogatásoknak egyedi nevet adhatunk és a listából egy kattintással tudunk törölni vagy új elemeket hozzáadni. Hasonlóan egyszerű videók sorrendjének megváltoztatása: az egérrel kell a megfelelő helyre húzni a weboldal alján található idővonalon.

Csak rá kell dobálni az idővonalra a videókat

 

Mielőtt megosztanánk összeállításunkat a Facebook-on, választhatunk 8 különböző téma közül, így olyan környezetű lejátszóval fog elindulni a válogatás, ami legjobban illik a videókhoz.

A videólejátszó ablaka

 

A megosztott Youtube összeállítást egy kattintással közzétehetjük Facebook üzenőfalunkon. Itt meg fog jelenni a lista címe és minden benne található videó címe valamint időtartama. A teljes lejátszási listához is és minden egyes videóhoz is tartozik egy Like gomb, így folyamatosan ellenőrizhetjük, hogy hány ismerősünknek tetszett a válogatásunk vagy annak egy-egy része. <<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Egyedi Youtube válogatások megosztása a Facebook-on

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: