Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak A Nebraskai Egyetem közölte, hogy a következő 12-18 hónapon belül teljesen átáll az Office 365 online irodai programcsomag használatára. Az intézmény a Microsoft megoldásával az elmúlt 14 évben használt Lotus Notes szoftvert váltja le. Az üzlet keretében a redmondi vállalat 250 000 dollárt fizet az egyetem vezetőinek.

Az iskola tavaly hozta létre azt a csoportot, amelynek fő feladata az IT-infrastruktúra javítása. A csoport tagjai töb részterületet is megvizsgáltak és ajánlatokat kértek be a többek között az IBM, a Microsoft és a Google vezetőitől. Az irodai programcsomag ügyében most született döntés és egy GYIK keretében az egyetem vezetői meg is indokolták, hogy miért az Office 365-öt választották.

Mindenekelőtt hangsúlyozták, hogy mind a Google Apps for Busines,s mind a Microsoft Office 365 kitűnő megoldás, de végül költség okokból az utóbbira esett a választásuk. A döntésben alighanem szerepet játszott a Microsoft által felajánlott 250 000 dollár is, amit részben az új e-mailes rendszer integrálására, részben pedig Microsoft Office licencek megvásárlására és kiterjesztett támogatásra fognak fordítani. Így az egész egyetem Microsoft Office csomagokhoz juthat. Az egyetem azt reméli, hogy a Lotus Notes lecserélésével sikerül a felére csökkenteni az e-mail szolgáltatás üzemeltetési és karbantartási költségeit, amelyek jelenleg elérik az 1 millió dollárt. A változás az egészségügyi kar kivételével az összes intézményt és intézetet érinti. Az egészségügyi kar biztonsági okokból nem járult hozzá az Office 365-re való váltáshoz.

A Microsoft új irodai programcsomagja június vége óta érhető el és immár magyar nyelven is megvásárolható. A termék a Word, az Excel, a PowerPoint és az Outlook online verzióit, továbbá a Microsoft Forefront Online Protection for Exchange védelmi szoftvert kínálja szakembereknek, kis- és közepes vállalkozásoknak, illetve nagyobb társaságoknak. Az Office 365 felhasználónként és havonta legolcsóbban 5,25 euróért vehető igénybe, míg a legdrágább konstrukcióban havidíja 27 dollár. A megrendelőknek lehetőségük van arra, hogy az egyes alkotóelemeket összeválogassák, így összeállítsák a saját egyedi programcsomagjukat, és csak azokért az alkalmazásokért fizessenek amelyekre valóban szükségük van.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> SG.hu - Office 365-re vált a Nebraskai Egyetem

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: