Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak A kiadása óta eltelt 21 hónapban több mint 400 millió licencet adott el a Windows 7 letöltéshez a Microsoft – jelentette be tegnap Steve Ballmer vezérigazgató a cég globális partnertalálkozóján.

Ezzel az operációs rendszer változatlanul csúcstartó nemcsak a Windowsok között, hanem általában a kategóriájában is: másodpercenként 7 darabot vásárolnak belőle.

Windows 7 boxshot A vállalat korábbi legnépszerűbb terméke, a Windows XP a 400 milliós értékesített darabszámot nagyjából 4 év és három hónap alatt abszolválta.

Az operációs rendszerek globális piacát – a internet Applications adatai szerint – változatlanul e közel tíz évvel ezelőtt megjelent Windows vezeti, részesedése még mindig valamivel 50 százalék felett van. A Windows 7 folyamatosan kapaszkodik felfelé és morzsolja mind az amúgy is népszerűtlen Vista (9,52%), mind az XP piacrészét: jelenleg az operációsrendszer-torta jó negyede (27,13%) az övé.

A Gemius SA internetes statisztikája szerint a globális átlagnál a Windows 7 enyhén (29,52%), a Windows XP pedig jóval magasabb (62,64%) részesedéssel rendelkezik Magyarországon. Érdekes adat, hogy a hazai internetezők körében a Vista elterjedtsége mindig is messze elmaradt a világátlagtól: jelenleg mindössze 4,87 százalékon áll.

Ballmer a konferencián azt is bejelentette, hogy a jó egy évvel ezelőtt kiadott Office 2010 irodai csomag eladott licenceinek száma átlépte a 100 milliót. A vezérigazgató hozzátette, hogy az elmúlt két hétben több mint 50 ezer vállalat jelentkezett az Office 365 próbaidőszakára.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu - Újabb rekordot döntött a Windows 7

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: