Számítógépek - Okostelefonok

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Az okostelefonok nem mindig bírják sokáig a folyamatos használatot, viszont egy táborozásnál kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy 1-2 napig nem lesz a közelünkben működő konnektor.
Ha cserélhető akkus készülékünk van, az még egy plusz lehetőség, de mondjuk az iPhone esetében ez nem járható út.
 
 

Ilyenkor jönnek jól a különféle hordozható kiegészítő akkuk, amelyekkel azonban nem kell szó szerint felruháznunk a mobilt, hogy kétszer olyan vastag legyen, hanem ugyanúgy csatlakoztathatjuk hozzá a készüléket, mint mondjuk egy számítógép USB csatlakozójához, s a megszokott módon tölthetjük fel a telefon akkumulátorát.
A hordozható kiegészítő akkuk közül mi nemrég egy Hyperjuice Micrót próbálgattunk, s bár nem végeztünk méréseket, annyi egyértelműen kiderült, hogy - persze használattól függően - akár napokra elegendő "energiát" cipelhetünk magunkkal így mondjuk egy iPhone számára, egy cigarettatárca méretű kis dobozba zárva. A használata egyszerű: feltölthetjük USB- vagy DC kábelen keresztül is, a töltésről, a töltöttségi szintről és annak végéről egy aprócska LED ad visszajelzést (különféle színekben pompázik az éppen aktuális állapotnak megfelelően). 
A feltöltött HyperJuice Micróról gyakorlatilag bármilyen USB-n keresztüli töltésre alkalmas készüléket - vagyis okostelefonokon kívül akár kamerákat, fényképezőgépet, táblagépet is - tölthetünk.

 
 

A Micro változat akár 5 órányi plusz iPad használatot, 36 órányi beszélgetési időt, 100 órányi zenelejátszást stb. biztosíthat készülékünknek, ami persze erősen függ attól is, milyen készülékről van szó. A készenléti ideje kb. 900 óra.
Mindenesetre nekünk az iPhone esetében normális (vagyis nem kímélős) használat mellett 2-3 napra megoldotta az utánpótlást (kb. 3 teljes iPhone feltöltést bír).

 
 

A nálunk járt darab még HyperMac Micro névre hallgatott, de közben a gyártó némi brand-átalakítást hajtott végre, így aki most vásárol ilyet, annak már a HyperJuice Micro felirat díszeleg majd rajta. Az akkumulátor - a gyártó ígérete szerint - 1000 teljes feltöltési ciklust bír.
A HyperJuice Micro 26 ezer forintos áron vásárolható meg itthon a hivatalos hazai forgalmazónál, ami nem éppen olcsó, de ha azt vesszük, hogy ennek köszönhetően nyugodtan indulhatunk neki egy 2-3 napos kirándulásnak, talán máris jobban megéri az árát.
A kütyüből egyébként többféle színű, méretű és teljesítményű verzió is választható, a Micro a középső a sorban.


<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Okostelefon töltése bárhol a nyaralás alatt konnektor nélkül

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: