Számítógépek - Laptop és PC

2 millió Classmate PC-t szállít le az Intel - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzés2 millió Classmate PC-t szállít le az Intel

A processzorgyártó jelezte, hogy idén jóval több példányt szállítanak le, amire a netbook megoldások gyártói azonnal aggodalmukat fejezték ki. A célpont ezúttal Kína és Európa lesz. Az Intel 2008 során összesen mintegy 700 ezer Classmate PC készüléken adott túl, amit idén szeretnének jelentős mértékben meghaladni.

Egészen pontosan 2 millió darabot szállítanának le, mégpedig elsősorban Kínában, a felemelkedő európai piacokon (nyilván Kelet-Európában), valamint a tágabb értelemben vett délkelet-ázsiai régióban. A netbookgyártók aggódnak.

2 millió Classmate PC-t szállít le az Intel

Mégpedig főleg azért, mert attól tartanak, hogy az Intel a hagyományosan megcélzott oktatási szféra helyett a mainstream fogyasztói szegmenst is elárasztaná saját megoldásával, ami kedvezőtlenül befolyásolná az olcsó mobil konfigurációk helyzetét. Számukra elsősorban az jelenti a veszély forrását, hogy mivel az Intel szabja meg az ezen készülékekben felhasznált processzorok és chipkészletek árait, könnyen nagy előnyre tehet szert, miközben a többiek kénytelenek lennének drágábban árulni saját megoldásaikat. Az Intel azonban a maga részéről jelezte, hogy nem kíván beszállni a fogyasztói szegmensbe - igaz, ezzel nem nyugtatták meg a rivális gyártókat.

Az Intel egyébként a napokban közölte első negyedéves eredményét, amelyből megtudhattuk, hogy a bevétel és a profit jelentős mértékben visszaesett, amihez nincsenek hozzászokva a cég háza táján. Az előrejelzések azonban nem túl borúlátók, közölték ugyanis, hogy a PC-piacon már elértük a hullám legalsó pontját, innentől kezdve már a fellendülés, pontosabban az elvesztett lendület visszanyerése következik - jön a nyár, ami szintén javíthat az év eleji, hagyományosan rosszabb mutatókon.
 
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható sg.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: