Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Július 4-én még csak 1,7 millió, 10-én, a zárt béta megnyitásakor hárommillió. Alig pár nap telt el, és a Google+ nemsokára eléri a tízmillió felhasználót.
Impozáns növekedés. A számok megugrásában valószínűleg szerepe van annak is, hogy már nem kell meghívóért könyörögnünk, a szolgáltatás július tizedike óta bárki számára elérhető.  

A tízmillió felhasználót ma vagy holnap fogja elérni a Google+, legalábbis a Paul Allen (itt adhatjuk hozzá köreinkhez)  elemző (az Ancestry alapítója) szerint. Ez a szám különösen annak fényében sok, hogy alig két hete indult a szolgáltatás, igaz, ugrásszerű növekedés csak az utóbbi napokban tapasztalható. A zárt béta alatt ugyanis nem özönlöttek annyira a felhasználók, mint amire a Google számított.  

A további elemzések is megdöbbentő számokat mutatnak: a Google+ hálózathoz, a nyílt béta óta átlagban 2,2 millió ember csatlakozik 34-36 óránként. Az Ancestry szerint hétvégére a húszmilliós számot is elérheti a szociális háló tagjainak száma. Erre már Mark Zuckerberg is valószínűleg felvonja a szemöldökét. Az Ancestry jelentésére hivatalosan nem reagált a Google, továbbra sem hajlandóak konkrét adatokat szolgáltatni a felhasználók számára, Eric Schmidt azonban annyit megerősített, hogy valóban „milliós számokról van szó”. Nos, már csak 740 milliót kell behozni nekik, ennyivel vagyunk többen a Facebookon ugyanis. Egyelőre.

 Az Ancestry.com számolási metódusa igen érdekes, ők úgy „tippelnek”, hogy a Google Plusban található vezetéknevekből készítenek egy adatbázist (ez ugyanis publikus), és ezt vetik össze a népesség-nyilvántartók adataival. Így jön ki a végösszeg, azaz, hogy mennyien is vagyunk „benne a körökben”.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Napokon belül eléri a tízmillió felhasználót a Google

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: