IKT műhely - IKT az osztályomban

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak

10 remek és ingyenes online képszerkesztő programot mutatunk be a legegyszerűbb átméretezőtől a Photoshop tudását ostromló komplett képszerkesztő programcsomagokig.

Multimédiás feladatoknál sokszor van szüksége a diákoknak arra, hogy megfelelő képeket találjanak és azokat szükség szerint átméretezhesség, esetleg különböző effektekkel módosítsák.

A Cloud Canvas valahol az egyszerű rajzoló-képszerkesztő és a mindent tudó képmanipuláló alklamazás (mint például az Aviary) között helyezkedik el. Legfőbb érdekessége talán, hogy a Cloud Canvas HTML5-t használ Flash helyett, így például iPad-en is használható. Cloud Canvas a Google Docs-hoz integrálható, azaz egy Cloud Canvas -ban elkészített kép elmenthető és elérhető a Google Docs fiókból is.

A Psykopaint-al egyszerűen és jól tudjuk meglévő képeinket manipulálni. Érdekessége, hogy mindig a képünkhöz legjobban alklmazkodó színpalettát kínál fel a képszerkesztéshez. A Psykopaint képszerkesztő program sokféle ecsetet és rajzeszközt vonultat fel, hogy képünk pont olyan lehessen, mint amilyennek azt elképzeltük.

 

Image Embellisher Segítségével megmozgathatjuk képeinket. Nyolcféle effekt közül választhatjuk ki a nekünk legjobban tetszőt. Az animált képet aztán letölthetjük és használhatjuk bárhol, ahol szükségünk van rá.
Imageoid Még több effektet tud (22)! Csak fel kell töltenünk a képet és kiválasztani az effektet. Abban is több ez a program, hogy az effekteket variálhatjuk is, egy képre több effekt kombinációját is adhatjuk. Ha nem tetszik a végeredmény egy egyszerű Reset-el visszaállíthatjuk az eredeti képet.

GooEdit Ez egy Google Chrome beépülő, tehát a képszerkesztő program a böngészőben fut. A GooEdit csak az olyan legalapvetőbb képszerkesztési funkciókat tudja, mint képkeret hozzáadás, képforgatás, méretezés és ehhez hasonlók. Ha egyszerű eszközt szeretnénk diákjaink kezébe adni, ezt a képszerkesztőt érdemes kipróbálni.

Resize Your Image.com Ez az eszköz azt tudja, amit a nevében ígér: egyszerű képméretező program, amivel pillanatok alatt átméretezhetjük képeinket, mégpedig úgy hogy egy zoomolót használunk a nekünk tetsző képméret és képkivágás meghatározására. Shrink Pictures Ha Facebook-hoz szeretnénk egy kattintással képeket ezt a képszerkesztő programot használjuk. Jpeg, gif, és png képeket kicsinyíthetünk az online programmal a megadott méretűre vagy képarányra.

Pic Resize Az online képszerkesztővel nem csak egyesével, de csomagokban, egyszerre több képet is átméretezhetünk.

FlauntR Ez már egy ingyenes, online képszerkesztő eszközcsomag, amely 5 különböző képszerkesztési eszközt kínál. Mindegyik jellemzője, hogy a különböző, előre beállított módosításokat egy klikkeléssel érhetjük el!
Az EditR a képek finom módosítására szolgál, a StylR-el digitális effekteket adhatunk képeinkhez, a PicasR a szín- effekt- és képhatások 1-klikkes varázslója, míg a TextR-el szöveget tehetünk képeinkhez. Végül a PrintR egy olyan (fizetős) szolgáltatás, amely a saját magunk alkotta képekből képeslapot, posztert és egyebeket csinál. Képeket tölthetünk fel a gépünkről vagy URL címről, Flickr, Facebook, stb. helyekről, de csatlakozhatunk Picasa, Bebo albumainkhoz is.
Aviary Ez az ingyenes, online képszerkesztő program nyújtja a legtöbb szolgáltatást. Akár egy üres képből kiindulva készíthetünk effektekkel, szöveggel és egyéb sallangokkal ellátott képeket, akár vektorgrafikát is. Az Aviary iskolai verziója integrálható a Google Apps programcsomagjába.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: