IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak

Nem kell elmerülnünk a HTML és JavaScript kódokban, s nem kell megismerkednünk a Flash használatával sem, ha látványos, de gyorsan létrehozható webes fotóalbumra vágyunk.


A Jalbum például egy remekül használható, ingyenes cross-platform alkalmazás, amelynek segítségével rendkívül látványos végeredményre juthatunk, anélkül, hogy megnyitnánk egy képszerkesztőt, vagy kódokat írnánk be. Viszont a Jalbumról már írtunk korábban, így most nem részletezzük újra a tudását. Helyette mutatunk egy másik, Windowson használható kis programot, amely szintén profi albumok létrehozására képes.

Számtalan jellemzőt módosíthatunk

 

Az Arclab Thumb Studio első ránézésre talán kicsit ijesztőnek tűnhet, hiszen rengeteg beállítási lehetőség áll a rendelkezésünkre, hogy a különféle témákat testre szabjuk. Ám valójában akkor sincs gond, ha csak egyszerűen kiválasztjuk a nekünk tetsző témát az első lépésnél (hatalmas a választék és mindenről kapunk nézőképet is), majd a köztes beállításokat átlépdelve (mindent opciót alapértelmezés szerinti értéken hagyva), csak a képek kiválasztásával és esetleg azok leírásának megadásával foglalkozunk még.

A kész album akár FTP szerverre is feltölthető a pogramból

 

Ezután csak egy kattintás, és a program elkészíti a webre optimalizált verziókat a fotókból, s hozzá az általunk kiválasztott témának megfelelő albumot is. Ha elkészültünk, egy kattintással fel is tölthetjük FTP-n keresztül az albumot a megfelelő szerverre.

Különféle tékám közül választhatunk

 

Ha mégis szükségünk lenne rá, az albumok elég jól átalakíthatók, s a képekhez is kapunk alap  

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Saját webes fotóalbum látványos kivitelben pár kattintással

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: