IKT műhely - Facebook

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak

Annak ellenére, hogy a Facebookra webböngészőn keresztül is fel lehet tölteni fényképeket, a legtöbb felvétel valamilyen önálló számítógépes vagy mobiltelefonos alkalmazáson keresztül kerül fel az oldalunkra. Így kényelmesen és gyorsan lehet megosztani élményeinket, azonban a legtöbb alkalmazás létrehoz egy saját albumot, és ebbe tölti a fotókat.

A fényképek utólagos rendezésének nincs akadálya, csak egy kicsit nehéz megtalálni, hová dugták el ezt a lehetőséget.

Egyre többen vannak, akik Facebook-oldalukon fényképeiket is megosztják barátaikkal, ismerőseikkel. A különböző forrásokból érkező képeket nem árt időnként rendszerezni, hogy könnyebben lehessen megtalálni az összetartozó témájú fotókat.

Facebook-képek

Érdemes külön albumokban tárolni az összetartozó fotókat

 

Ehhez mindenekelőtt meg kell találni az “Edit Photos” utasítást. Ezt két módon érhetjük el. Az egyik módszer, hogy az Üzenőfal bal oldalán található “Fényképek” menüpontra kattintunk. Ilyenkor megjelennek ismerőseinknek azok a képei, amelyeket mostanában töltöttek fel. A saját képeinkhez a bal oldali “Feltöltéseim” linkre kattintva juthatunk el. Itt az “Album szerkesztése” opcióra kell kattintani annál a válogatásnál, amelyikből át akarjuk helyezni képeket. Ugyanide egy másik úton is eljuthatunk, ha az Adatlapunk bal oldalán a “Fényképek”-re, majd a megfelelő albumnál az “Album szerkesztésére” kattintunk.

Facebook-képek

Két módon is eljuthatunk a fényképek szerkesztéséhez

 

A felugró ablak bal alsó sarkában találjuk az “Edit Photos” (ez a magyar változatban is angolul szerepel) utasítást. Ennek hatására megjelenik az albumban található összes fénykép, és mindegyik alatt láthatunk egy “Áthelyezés ide” mezőt, amire ha rákattintunk, akkor előjön a Facebookon található fényképalbumaink listája. Azoknál a képeknél, amelyeket át szeretnénk helyezni, meg kell adni, melyik albumba

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Facebook-fényképek különleges rendezése

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: