Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak

Összesen 11 db interaktív táblát és egyéb informatikai eszközt kapott a Lengyeltóti Fodor András Általános Iskola és tagintézménye, a szőlősgyöröki Gárdonyi Géza Általános Iskola. Erről tájékozódhattak a meghívottak a TIOP-1.1.1/07 pályázat projektzáró rendezvényén.

A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztésére kiírt, TIOP-1.1.1/07-2008-0834 kódszámú, „E-világ Pogányvölgyben” című pályázat projektzáró rendezvényén tájékozódhattak a lengyeltóti és a szőlősgyöröki általános iskolákban dolgozó pedagógusok, valamint a meghívott polgármesterek és a szülők képviselői a pályázat megvalósításáról, eredményeiről.


A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
 
Lengyeltóti - 2011. július 11.  A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztésére kiírt, TIOP-1.1.1/07-2008-0834 kódszámú, „E-világ Pogányvölgyben” című pályázat projektzáró rendezvényén tájékozódhattak a lengyeltóti és a szőlősgyöröki általános iskolákban dolgozó pedagógusok, valamint a meghívott polgármesterek és a szülők képviselői a pályázat megvalósításáról, eredményeiről. Fritz Péter, a Fodor András Általános Iskola igazgató-helyettese, az iskola informatika tanára által tartott prezentációban pontos képet kaptak az érdeklődők a pályázat előzményeiről, a fenntartási időszakban vállalt és előírt feladatokról.
 
A pályázaton a 2 általános iskola összesen 11 db tantermi csomagot (interaktív tábla + laptop + projektor), 11 db asztali számítógépet, 1 db szerver gépet, 1 db Wifi eszközt,  1 szavazó szettet (30 tanuló részére) 2 db sajátos nevelési igényű tanulók részére speciális billentyűzettel ellátott laptopot kapott. A tantestület tagjai az eszközök beüzemelésével, használatával kapcsolatosan szakmai-módszertani továbbképzéseken is részt vettek. A fenntartási időszak további feladata, hogy a szülők a részükre szervezett bemutató órákon betekintést nyerjenek az IKT eszközök oktatásban történő felhasználásáról. Az IKT eszközök működésének felügyeletéről, karbantartásáról a fenntartó által biztosított rendszergazda fog gondoskodni.
 
A pályázat megvalósítása során az iskolának informatikai stratégiát kellett készítenie. A pályázat révén a tantermek 40%-a IKT eszközökkel lett felszerelve. Az IKT eszközökkel tartott órák aránya, az ilyen eszközökkel szervezett mérés-értékelések aránya a pályázat fenntartási időszakának végére legalább 30%-os lesz. 

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> Pályázaton nyert informatikai fejlesztések a Lengyeltótiban és Szőlősgyörökön működő általános iskolákba

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: