IKT műhely - IKT az osztályomban

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknakA Knovio egy új online szolgáltatás, amellyel videós prezentációt készíthetünk PowerPoint-os bemutatóinkból. Kiválóan használható az oktatásban is.
A videó prezentáció 3 lépésben elkészíthető: Töltsük fel PowerPoint bemutatónkat az oldalra, majd egy webkamera segítségével vegyük fel a PowerPoint bemutatónkról készített előadásunkat.
 
Ha ezzel megvagyunk, a rendszer segítségével szinkronizáljuk bemutatónkat a videofelvételhez. Kész is vagyunk.
 
Videóprezentációnkat beágyazhatjuk weboldalunkba, blogunkba. A Knovio jelenleg privát béta állapotban van, ami azt jelenti hogy regisztráció után várni kell, hogy meghívást kapjunk a használatra.
 

Órai alkalmazás
 
A Knovio hasonlóan a Slide Six és a Slideshare's Zipcast szolgáltatásokhoz jól használható prezentációk videóval kísért bemutatásához. Ha egy órán adjuk elő bemutatónkat és azt webkamerával rögzítjük, majd később ezen szolgáltatások segítségével videó prezentációvá alakítjuk, akkor többször lejátszható, akár otthon is újranézhető "digitális tananyagot" készítettünk!
 
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábortanárblogok.hu - Válogatás a világ IKT blogjaiból<<< A hír eredetijét itt találtuk.

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: