Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Az amerikai cég szolgáltatásában 2008 óta van jelen az aktuális közlekedési viszonyokról tájékoztató funkció, ezt azonban eddig csak az USA lakosai vehették igénybe.
A Google blogjában Garay Csaba jelentette be, hogy a funkciót elérhetővé teszik az európai felhasználók egy része számára is. Így a jövőben Ausztriában, Belgiumban, Csehországban, Dániában, Németországban, Írországban, Izraelben, Luxemburgban, Hollandiában, Szlovákiában, Spanyolországban és Svájcban is bárki tájékozódhat majd a Google Maps segítségével arról, hogy egy adott autópályán vagy nagyvárosban éppen van-e és ha igen, hol dugó. (Ez a funkció egyébként néhány hónapja Magyarországon is elérhető, a Google térkép rendszerében, a jobb oldalon, a forgalom menüpontra kattintva.)

A funkció különösen nyáron lehet hasznos segítség az utazóknak. A térképeken zöld, sárga és piros színnel jelölik a Google az utak telítettségét. A zöld szín értelemszerűen a folyamatos közlekedési viszonyokat jelöli, míg a sárga szín az akadozó közlekedésre utal, a piros pedig a dugóra. Az új funkció mind az asztali számítógépeken, mind az okostelefonokon használható.
 
A módosítással kapcsolatos fejlesztéseket a cég zürichi fejlesztőcsapata végezte el. A szakemberek szerint a felhasználók a változásoknak köszönhetően sokan jobban megszervezhetik majd az utazásaikat, időben elkerülhetik a torlódásokat és a dugókat, hiszen az adatokhoz azonnal, út kezdetekor, hanem út közben is hozzáférhetnek. A megjelenített közlekedési információkat 5-10 percenként frissítik, így egy dugó kialakulása esetén bárki értesülhet erről és még időben kereshet kerülőútvonalat. Emellett lehetőség nyílik arra is, hogy valaki megvizsgálja: egy adott időpontban milyen közlekedési viszonyok jellemzőek egy autópályára vagy forgalmasabb útra. Így például az ingázók megtudhatják, hogy érdemes-e más utat választaniuk, vagy nem kell dugótól tartaniuk és nyugodtan mehetnek az eredetileg kiválasztott útvonalon.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> SG.hu - Már európai közlekedési információkat is mutat a Google Maps

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: