Számítógépek - Okostelefonok

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Amint arra a korábbi hírek alapján számítani lehetett, hivatalosan is elkészült a Google operációs rendszerének legújabb verziója, ami számos új funkciót tartalmaz. Emellett a cég elérhetővé tette az Android 3.2 szoftverfejlesztő csomagját (SDK) is.
A múlt héten szivárgott ki, hogy az Android 3.2 akár napokon belül megérkezhet, most a hírt Xavier Ducrohet, az Android SDK-ért felelős fejlesztési vezető jelentette be blogbejegyzésében. Az új verziót, elődjeihez hasonlóan, tábla PC-khez ajánlja a vállalat. Ducrohet az újdonságok közé sorolta az új kompatibilitási üzemmódot, aminek köszönhetően a kisebb felbontáson való megjelenésre programozott alkalmazások a nagyobb felbontásokon is kiválóan megjeleníthetővé válnak. Az új üzemmódra azért volt szükség, mert bizonyos okostelefon-programok a tábla PC-ken ugyan futtathatók, de meglehetősen rosszul néznek ki.

Szintén az újdonságok közé tartozik a Media sync from SD card nevű funkció, aminek a segítségével az alkalmazások közvetlenül hozzáférhetnek az SD memóriakártyákon tárolt multimédiás fájlokhoz. Emellett fontos változás, hogy a fejlesztők javítottak az Android 3.2 hardvertámogatásán, így az operációs rendszer még több tábla PC-n lesz használható és akár a 7 collos kijelzővel szerelt táblagépekre is felkerülhet.

Az Extended screen support API segítségével a fejlesztők a korábbinál sokkal részletesebben meghatározhatják alkalmazásaik jellemzőit, például különböző kijelzőméretekre optimalizálhatják őket. Javult a 720p-s felbontáson való képmegjelenítés minősége is. A users-feature használatával a szoftverkészítők meghatározhatják, hogy az alkalmazásaik mely funkcióit milyen hardverek és szoftverek használják ki, így az Android Market rendszerében könnyebben lehet majd rákeresni a kompatibilis programokra.

Elvileg minden gyártó maga dönti el, hogy mikortól teszi elérhetővé frissítésként az új verziót. Az All Things Digital tudósítása szerint a Motorola az Egyesült Államokban máris felkínálta a felhasználóknak az Android 3.2-re való frissítés lehetőségét.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> SG.hu - Megjelent az Android 32

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: