IKT műhely - IKT az osztályomban

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknakA Songsmith és az Aviary Roc két ingyenes zene készítő alkalmazás. Az egyik online, a másikat gépünkre telepíthetjük. Mindkettő ingyenes, és könnyen megtanulható.

Songsmith - Ingyenes zenekészítő program

A Songsmith egy egyszerű, szinte teljesen automatikus zene készítő program. Nagyszerűsége abban rejlik, hogy szinte semmilyen zenei tudás nem szükséges egy hangulatos zeneszám elkészítéséhez.

A professzionális zene készítő programokkal ellentétben az alkalmazás használata perceken belül megtanulható. Énekeljen el bármit egy mikrofonba, és a Songsmith megírja a zenét az ének dallamára. Az első énekhang eléneklése után akár egy perc múlva kész lehet új dalával. Hasznos lehet olyan diákok vagy tanárok számára, akik szeretnének dalt készíteni, de nincs hozzá elegendő zenei tudásuk, vagy nem játszanak semmilyen hangszeren. Egy Songsmith dal biztosan megható ajándék, akár diákok, akár tanárok készítik.

A program próbaverziója letölthe­tő ezen az oldalon a Download gombra kattintva. A Songsmith részletes leírása itt található >>>


Az Aviary Roc szolgáltatással saját zenei ritmusokat, aláfestő zenét szerkeszthetünk, amit letöltés után felhasználhatunk, mint alkotó elem, mondjuk a a Myna-ban, vagy más zeneszerkesztő programokban. A kész művet be is ágyazhatjuk blogunkba, weboldalunkba. Íme egy példa egy Aviary Roc -al készült zeneszámra.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábortanárblogok.hu - Válogatás a világ IKT blogjaiból<<< Az ötleteket innen vettük!
Olvasson Ön is eredeti nyelven IKT ötleteket!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: