IKT műhely - IKT az osztályomban

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknakA Wolfram Alpha alkotói készítették el a Wolfram Tones amely a maga nemében egyedülállóan készít zenét, a doboló csimpánzok (Monkey Machine) pedig egy ingyenes online zeneszerző program kimondottan a dobolás tanításához.


A hangokat és effekteket matematikai algoritmusokkal határozza meg és állítja össze, szinte bármilyen stílusban. Zenét szerezni ennél könnyebben nem is lehetne! Ahány klikk, annyi egyedi zene! Ami tetszik azt el is menthetjük saját zenetárunkba, és még regisztrálni sem kell! Rengeteg paraméter változtathatunk, és megmutathatjuk diákjainknak a matematika egy különleges gyakorlati hasznosítását!
 
Ezzel a programmal okostelefonunkra letölthető zenéket "gyárthatunk", a MIDI fájlokat pedig - egyéb felhasználásra - ezzel az ingyenes online konvertáló programmal (solmire) mp3 formátumra alakíthatjuk.
 
A doboló csimpánzok Monkey Machine ingyenes online zeneszerző program kimondottan a dobolás tanításához, tanulásához készült. Összeállíthatjuk saját dobfelszerelésünket a hozzá való cintányérokkal és már kezdődhet is az őrült dobolás. Nagy előny, hogy ez nem jár nagy hanggal és a drága dobszerkót sem kell megvenni! Elkészült remekműveinket MIDI formátumban tölthetjük le, amit aztán mp3-ra konvertálhatunk  (solmire).

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábortanárblogok.hu - Válogatás a világ IKT blogjaiból<<< Az ötleteket innen vettük!
Olvasson Ön is eredeti nyelven IKT ötleteket!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: