IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

7 nyári IKT tipp az emlékek megörzésére - Ingyenes Microsoft programokkal

Javában tombol a nyár! Böngésszük a térképeket, számtalan fotó és videó készül, amit aztán ősszel, télen szívesen nézünk majd vissza a számítógépen.

Egy csokorba gyűjtöttük a Microsoft IKT eszközeit, ingyenes programjait, amelyekkel még feledhetetlenebbé tehetjük a nyár pillanatait...

Bing

Bing - térkép és böngészőAz első dolog, ami biztosan előkerül, ha a nyarat tervezzük, az a térkép. Ma már legtöbbször a számítógépen persze, mert ott tájékozódunk leginkább. Sok felhasználóbarát tulajdonsága miatt, egyre többen használják a Bing térképet.  Tetszetősek, színeiben jól árnyaltak ezek a térképek, és ha olyan helyen járunk, ahol utcaszintű felvételek is vannak, akkor lehet hogy még az utazásról is lemondunk, olyan részletgazdagsággal és hűségben láthatjuk a bejárni kívánt helyet! :)

A Bing térkép részletes használatáról itt olvashat >>>

Ha már nyaralásunk hőn áhított helyén vagyunk, illetve út közben is, biztosan sok fényképet és videót készítünk, hiszen ehhez már külön eszköz sem kell, ha van egy jobb (okos)telefonunk.

PhotoSynth

Egészen másképp fogunk fotózni azonban, ha tudjuk, hogy a Microsoft Photosynt programjával, rendkívül részletgazdagon dicsekedhetünk majd barátainknak, kollégáinknak, osztálytársainknak nyári emlékeinkkel.

Panoráma készítése a PhotoSynth képnézegető programmal

A Microsoft PhotoSynth képnézegető program segítségével úgy tekintheti meg a nyaralása egy helyszínén készült képeket, mintha ott járna. Sok képet csináljon egy helyen, forgassa a kamerát bátran: menjen közelebb az érdekes részletekhez... Egy dologgal nem kell törődnie: a sorrenddel, vagy hogy a képek "jól passzoljanak" egymáshoz. Mindezt a Photosynt elintézi helyettünk!

Ez a kiragadott videó részlet biztosan meghozza az étvágyat az ingyenes program használatához. További részleteket a használatról és a letöltés helyéről itt olvashat >>>

 
Autocollage

Autocollage - Ingyenes fotómontázs készítőHa csak egy "egyszerű" fényképet szeretne nyári képeiből, használja az Autocollage-t, amely egy remek, ingyenes fotókollázs készítő alkalmazás. Ha a nyaralás alatt velünk van a számítógépünk (siccc!), akkor akár egy nap emlékeit is fotókollázsba tehetjük, amit át lehet küldeni szülőknek, nagyszülőknek.
 
A gyakorlati lépésekről itt olvashat, hogy mit is érhet el 2 perc alatt, azt meg ebben a videórészletben nézheti meg.
 
 
Movie Maker

Movie Maker - videoszerkesztés ingyenAz igazi nagyágyú, persze a videó! A Windows Live Movie Maker egy egyszerűen kezelhető video szerkesztő program, amellyel fényképeinkből és videóinkból lenyűgöző filmeket készíthetünk, közzétehetjük azonnal az interneten, vagy DVD­t égethetünk belőle. A Movie Maker ráadásul ingyenesen le­ tölthető.

Azt, hogy mit lehet kihozni belőle, szemlélteti a fenti két videó, mert ezek is Movie Maker-rel készültek! Használatának részleteit itt olvashatja >>>

Photo Story


Photo Story - Képek és videók varázslatosan tálalvaVan azonban egy más módja is egy látványos, egyedi képnézegetésnek! Töltse le a Microsoft Photo Story-t, amely egy szintén ingyenesen letölthető szoftver, amelyben fényképei mozgatásával és nagyításával érdekes mozgóképet készíthet, emellett feliratokat, zenét és kísérőszöveget is adhat a képekhez. A programról és a letöltés helyéről további részletek itt >>>

Songsmith
Songsmith - saját zene gombnyomásra

Egy szép nyári estén, ha dalolni támad kedvünk, ne szalasszuk el a pillanatot és készítsünk saját kiadású magánszámot! Az ingyenes Songsmith-el ezt könnyen megtehetjük, az ötletes program segítségével könnyedén kibontakoztathatjuk veleszületett zenei tehetségünket.

Kiválasztunk egy zenei stílust, elénekeljük saját dalunk számítógépünk mikrofonjába, és a Songsmith már el is készíti hozzá a megfelelő háttérzenét. A kész művet rögvest elküldhetjük barátainknak, családunknak, online megoszthatjuk, vagy akár saját zenei videókat is készíthetünk velük.

Részletesebb leírás és a letöltés helye itt >>>

World Wide Telescope

World Wide Telescope - Gigászi távcső a számítógépenÉs végül még egy ötlet, romantikus nyári éjszakára. Ha nincs jobb dolgunk, és az ég is borús, szerelmünkkel összebújva egész éjjel böngészhetjük az univerzum titkait, és megkereshetjük a nekünk legjobban tetsző csillagot.

Ehhez kiváló segítség a World Wide Telescope, a Microsoft ingyenes szoftvere amely egy virtuális csillagvizsgálót varázsol a számítógépünkre, és amelynek segítségével olyan szemszögből és olyan részletességgel nézegethetjük az amúgy borús égboltot, ahogyan eddig csak keveseknek volt lehetőségük.

A programról részletes leírást itt talál >>>

Még több ingyenes Microsoft programról leírást ebben a letölthető kiadványban talál >>> Szoftverbörze innovatív tanároknak

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: