IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknakHa Windows takarítás, akkor Ccleaner. Sokak számára ez egyértelmű, de itt is akad, aki másra esküszik. AppCleaner... Íme egy lehetséges Ccleaner konkurens!
A Windowsra időről-időre ráfér egy kis karbantartás. A felesleges fájlok törlése, a haszontalan Registry bejegyzések kitakarítása számtalan alkalmazással megoldható, amelyek közül talán a Ccleaner a legnépszerűbb, lévén a használata nagyjából kimerül egy gomb megnyomásában (ha nem akarunk vacakolni a beállításokkal), ráadásul elég hatékony is.

A minap viszont a kezünkbe került egy másik kis program is.

Az AppCleaner leginkább azzal vonta magára a figyelmünket, hogy már már kísérteties mértékben hasonlít a Ccleanerre. A grafikai elemeket leszámítva a felépítése szinte teljesen egyezik a konkurensével. Ennek megfelelően viszont az AppCleaner is könnyen használható és elég sokoldalú kis szoftver. Az alapértelmezett takarítási szempontok mellett még számtalan további opciót jelölhetünk be, kitakarítja a különböző böngészők, alkalmazások és persze a rendszer hátrahagyott szemetét is, illetve a Registry-ből is kimazsolázza a felesleges  bejegyzéseket.

 
 

Emellett a Tools fül alatt menedzselhetjük a telepített szoftvereket (azok saját uninstall alkalmazását indítja csak el,  viszont arra jó, ha egy bejegyzés esetleg bent ragadt a listában), illetve a rendszerrel automatikusan elinduló programokat is.
Ahogy a Ccleanerben, itt is választhatunk, hogy a likvidálásra ítélt fájlokat egyszerű - tehát megfelelő körülmények között akár visszaállítható - törléssel, vagy felülírással távolítsa el a program. A felülírás esetében itt is több módszer közül választhatunk.

 
 

Az AppCleanerből is van hordozható változat, viszont a program jelenleg nem tud magyarul. Mindkét program elég hatékony, bár a Ccleaner nálunk valamivel több helyet volt képes felszabadítani a gépen, mint az AppCleaner (ez utóbbi elvileg még béta verziónak számít). Valójában ízlés kérdése, kinek, melyik jön be jobban. Mindenesetre ha valakinek belső ellenérzése van a Ccleanerrel szemben, annak az AppCleaner kiváló alternatíva lehet Windows XP, Vista és Windows 7 alatt.


<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Takarítsunk Windowst íme egy Ccleaner konkurens

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: