Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak A biztonsági rést lényegében az jelenti, hogy a profil mobilszám mezőjébe a telefonszámon kívül JavaScript kód is beágyazható, ami később magától lefut.
Az érthetőség kedvéért egy példa: felvesz minket valaki, akit egy “Biztos ismerem, majd ha bejelentkezik, kiderül, hogy ki az” mondat kíséretében visszaigazolunk. Amikor azonban mindkét fél bejelentkezik, a támadó JavaScript kódja már el is indul, így pedig programokat futtathat, jelszavakat, adatokat szerezhet gépünkről

A probléma a legfrissebb és korábbi windows-os és mac-es klienseket érinti, a linuxos verzióval nincs gond. A Skype fejlesztői elismerték a hiba létezését, olyannyira, hogy erre a hétre már javítást is ígértek. Addig pedig az a tanácsunk, hogy ne igazoljatok vissza olyan kontaktokat, akik nem írtak személyes üzenetet kérésük mellé, vagy nem ismeritek fel őket névről.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

 

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> technet.hu - Súlyos biztonsági hiba a Skype-ban

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: