Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Az Adobe bejelentette, hogy megvásárolta az elektronikus aláírási megoldásokkal kifejlesztésével foglalkozó EchoSign céget. Az új technológiák bekerülnek az Adobe termékeibe.
Az EchoSign az elektronikus aláírási piacon, illetve a webes dokumentumok automatizált aláírási területén piacvezetőnek számít, ezért keltette fel az Adobe érdeklődését. A szoftvercég máris jelezte, hogy a birtokába került technológiák a Document Exchange Services szolgáltatások központi részévé válnak majd. Az EchoSign megoldásait világszerte 3 millióan használják. A technológiák bekerülhetnek az adatátvitelért felelős SendNow modulba, a nyomtatványok elkészítésére használható FormsCentralba és a CreatePDF-be. A faxok és más postai küldemények ellenőrzésére alkalmas termékek integrálása ugyanakkor túl sok időt venne igénybe.

EchoSign: The Way the Web Signs from FromEchoSign on Vimeo.


Kevin Lynch, az Adobe alelnöke és menedzsere közölte: a megoldásoknak köszönhetően lehetőség nyílik a papír alapú munkafolyamatok elektronikus folyamatokká való átalakítására, illetve ez utóbbiak meglévő vállalati rendszerekbe való integrálására. A cél az, hogy az elektronikus aláírások a jövőben kiegészítsék az Adobe ajánlatait és lehetővé tegyék a különböző dokumentumok gyorsabb, pontosabb és olcsóbb ellenőrzését. A célok között szerepel továbbá, hogy a dokumentumokban használható elektronikus aláírások végre szabvánnyá váljanak és a különböző vállalatok bátran használják ezeket a megoldásokat például a szerződéseknél.

A 2006-ban alapított EchoSign felvásárlásának részleteit a szakember nem árulta el. A cégnek egyébként jelenleg irodái vannak Kaliforniában, Nagy-Britanniában és Németországban, s havonta 500 millió dollár értékben kap megrendeléseket. Egyaránt léteznek EchoSign modulok a Salesforce, a WebEx, az Oracle CRM és az SAP CLM rendszereihez. A felvásárlás tényét megerősítette Jason Lemkin, az EchoSign vezetője is. Az Adobe a vállalat összes munkatársát átveszi.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> SG.hu - Digitális aláírás az Adobe Acrobatban

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: