Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Az óriáscég a tábla PC-k esetében teljes mértékben a Windows 8-ast részesíti majd előnyben. A Windows Phone alkalmazása ilyen készülékek esetén szóba sem kerülhet.
A Microsoft Globális Partneri Konferenciáján Andy Lee, a cég mobil részlegének vezetője megerősítette, hogy a vállalat a jövőre megjelenő Windows 8 operációs rendszert tekinti a tábla PC-k fő szoftverének. Lee elutasította a Windows Phone használatát a táblagépeken, mindezt azzal indokolta, hogy a tábla PC-kre is egyfajta PC-ként tekintenek. Éppen emiatt a mobil operációs rendszer használata ellenkezne a Microsoft célkitűzéseivel, amelyek arra irányulnak, hogy minden területen egy PC korlátlan teljesítőképességét kínálják a vásárlóknak, legyen szó akár asztali számítógépekről vagy táblagépekről.

A menedzser úgy vélte, hogy az ügyfelek a tábla PC-ken is hasonló feladatokat akarnak elvégezni, mint az asztali számítógépeken. Külön kiemelte, hogy éppen emiatt fontos a Windows 8 hálózati és nyomtatótámogatása. Emellett fontos, hogy a felhasználók az USB-s eszközeiket is csatlakoztatni szeretnék majd a tábla PC-ikhez és használni akarják, továbbá szerkeszteni akarják az Office dokumentumaikat is.

A redmondi fejlesztők célja egy olyan kombinált rendszer megalkotása, amelyben egyaránt helyet kapnak az asztali PC-k, a táblagépek, de ugyanígy a telefonok és más készülékek, például a televíziók. Amennyiben elkészül a Windows 8 kifejezetten ARM-chipeket támogató verziója, akkor az operációs rendszer meghódíthatja az okostelefonokat és a televíziókat is. Ez a felvetés annak tükrében, hogy a két cég közösen tervez processzorokat, elég valószínűnek tűnik.

A Microsoft alkalmazkodni próbál a globális trendekhez. Idén januárban a Canalys piackutató cég kimutatásában már a számítógépek közé sorolta többek között az Apple iPad és a Samsung Galaxy Tab készülékeit is. Márciusban pedig Volker Smid, a Hewlett-Packard németországi leányvállalatának vezetője jelentette ki, hogy: "A PC korszaka nem fog véget érni, de a különböző eszközök közötti határok elmosódnak majd. Az okostelefonok, a notebookok, a PC-k és a tábla PC-k funkciói egyre inkább hasonlítanak egymásra. Amit jelenleg látunk az az, hogy az emberek igényei nagy mértékben megnőttek, szeretnék az alkalmazásaikat mindenhonnan és mindenkor elérni."

A Microsoft egyébként számos hardvergyártóval tárgyalást folytat arról, hogy a jövőben a Windows egyik változatát telepítsék fel a tábla PC-ikre. Az óriáscég pénzügyi és technikai támogatást ígért az együttműködő piaci szereplőnek. Az első fecskét máris sikerült meggyőznie az együttműködésről, a Hewlett-Packard ugyanis kötélnek állt és a jövő szeptemberben vagy októberben megjelenő egyik tábla PC-jére már a Windows operációs rendszert telepíti majd fel.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> SG.hu - PC-ként tekint a táblagépekre a Microsoft

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: