IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak

A weboldalak küllemét alapvetően befolyásolja, milyen betűtípust használ a tervezője. Bár a site-ok kódjába nem nyúlhatunk bele, mégis változtathatunk az általuk használt betűtípuson.

Nem tetszik a betűtípus, amit kedvenc weboldalán használnak? Egyszerűen változtathat rajta!

Ehhez elegendő felmenni a FontFonter oldalra, ahol egy online szolgáltatás vár bennünket. Csak üssük be a megváltoztatni kívánt weboldal elérési útvonalát a középső szövegmezőbe, majd kattintsunk a FontFont it! feliratra. Ezután a következő ablak felső sorában választhatunk a különféle betűtípusok közül.

FontFonter

Csak az URL-t kell beírnunk

 

A FontFonter főoldalán egyébként különféle példákat is láthatunk arra, hogyan néznének ki a legnépszerűbb weboldalak más betűtípussal.

A FontFonter használatához Chrome-ra vagy Firefoxra van szükség, sajnos a szolgáltatás Opera vagy Internet Explorer alatt nem érhető el.
Van viszont egy másik hasonló szolgáltatás, a FontsLive. A működése hasonló az előzőekben ismertetett oldaléhoz, szintén a fejlécben állíthatjuk be az új betűtípust. Ennél a szolgáltatásnál előnézetet is kapunk a fontokról, így egyszerűbb a választás.

Előnézetet is kapunk a fontokról

 

Mindkét fontcserélő szolgáltatás lehetőséget kínál arra, hogy oldalmélységig lemenjünk a website-okba, így az aloldalakat is megnézhetjük az új fontokkal.<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Változtasson kedvenc weboldala küllemén

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: