IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Ha kevés a hely a futó programok ablakainak, jól jöhetnek a különböző virtuális asztalok, amelyeken elrendezhetjük alkalmazásainkat, majd kényelmesen válthatunk közöttük.

Sajnos a Windowsba még a 7-es verzióval sem érkezett meg ez a lehetőség, viszont temérdek ingyenes és fizetős megoldás látott már napvilágot e célra.

Mi is mutattunk már 3D-s virtuális asztaltól, az extra funkciókkal felvértezett darabokig mindent. Ezúttal pedig egy szokatlan megoldással szolgálunk.
 
 

A MultiTabber érdekessége, hogy az Asztal tetszőleges szélén (alapértelmezésben lent, középen) apró "pöttyök" segítségével válogathatunk virtuális asztalaink között. A pontok helyét mi szabhatjuk meg, ahogy azt is, hány darab legyen belőlük. A program maximum 10 virtuális asztalt tud létrehozni. A pöttyök színét is mi határozhatjuk meg, s választhatunk, hogy akár a megnyitott ablakok fölött is folyamatosan ott lebegjenek, vagy elég, ha csak az Asztalt "díszítik".

 
 

Ezt a kissé szokatlan megjelenést leszámítva egyébként a MultiTabber is úgy működik, ahogy a legtöbb virtuális asztal, vagyis egy kattintással válthatunk asztalaink között, s természetesen arra is van mód, hogy az általunk kiválasztott programok ablakai akár minden asztalon megjelenjenek.

 
 

A program még béta verzió, így nem róhatjuk fel neki, hogy gyorsbillentyűkkel nem lehet váltani, remélhetőleg ez a következő változatba már bekerül ez a funkció is. Az egyetlen igazi negatívuma, hogy

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Érdekes virtuális asztal Windowsra

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: