IKT műhely - Internetről általában

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Mint a Gazeta Prawna, a vezető gazdasági napilap kiemelte, törésvonal húzódik az internetező és a digitális forradalomból kimaradók között.

Az internetezőknek sokkal jobbak a munkalehetőségeik és jobban is keresnek. A 25−60 éves korcsoportba tartozó dolgozók több mint háromnegyede internethasználó. Tanulékonyabbak, s így jobban tudnak alkalmazkodni a munkaerőpiac elvárásaihoz. Jobb munka reményében közülük minden ötödik szerzett tavaly új képesítést, míg az internetet nem használók közül csak minden ötvenedik. Az internetes munkaerőpiac szerepe mára már meghatározó lett.

A világháló használata átterjedt a falvakra is. Öt évvel ezelőtt csak minden tizedik gazdának volt internet-hozzáférése, ma közel felüknek, és minden harmadik paraszt aktívan használja a webet. Információkat keresnek az uniós támogatásokról, elektronikusan intézik hivatali ügyeiket, veszik igénybe a banki szolgáltatásokat. Gyakorlati okokból mind több munkanélküli él az internet nyújtotta lehetőségekkel − öt évvel ezelőtt csak 20 százalékuk keresett a világhálón munkát, ma ez már több mint 60 százalék.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> SG.hu - Digitális törésvonal a lengyel társadalomban

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: