IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknakA feledékenység ellenszerét NudgeMailnak hívják, és azon alapszik, hogy időzített elektronikus levelet küldhetünk magunknak.

Az ingyenes szolgáltatás igénybevételéhez nincs szükség regisztrációra, és azt sem kell beállítani, hogy milyen e-mail-címre várjuk majd a figyelmeztető levelet.

Egyszerűen csak el kell küldeni egy speciális című vagy tárgyú levelet a szolgáltatásnak, amit azután a Replay címre fog továbbítani a kellő időben.   A figyelmeztető levél gyakorlatilag bármit tartalmazhat, egy pár szavas megjegyzéstől akár egy több oldalas dokumentumig. Az időzítés beállítására két módszert is használhatunk.

Az egyik esetben a nudge@nudgemail.com címre kell küldeni a levelet, aminek a tárgy sorában kell meghatározni, hogy mikor szeretnénk megkapni az emlékeztetőt. Az időpont megadásánál igen tágak a lehetőségek. Például ha a tárgy sorba a “Monday” kerül , akkor a levelet a következő hétfőn fogjuk megkapni, a “Tomorrow” holnap, a “Jul 23″ az adott napon, míg a “2 hours” két óra múlva fog megérkezni.

A NudgeMail weboldalán egy hosszú listát találunk az időzítési lehetőségekről, így például az egyórás gyors figyelmeztetéshez a “snooze” szót kell használnunk. Ez utóbbinál még azt is megtehetjük, hogy ennek a gyors figyelmeztetésnek az idejét tetszés szerinti hosszúságúra megváltoztassuk.

NudgeMail

Hosszú lista sorolja fel az alkalmazható időzítéseket

 

 

A figyelmeztető levél beállításának másik módja, hogy egy speciális e-mail-címre küldjük a levelet. Ilyenkor a cím sorba a @nudgemail.com kerül, de ennek elejére kell beírni azt az időpontot, amikor meg szeretnénk kapni a levelet. Itt is a korábban már leírt lehetőségeket használhatjuk, azaz például a  “monday@nudgemail.com” címre küldött levél hétfőn, a “tomorrow@nudgemail.com” holnap, a “jul23@nudgemail.com” július adott napján és a “2hours@nudgemail.com”  két óra múlva fog megérkezni elektronikus postaládánkba. Ha ezt a címzési módszert alkalmazzuk, akkor a levél tárgy sorát is szabadon használhatjuk.

NudgeMail

Csak azt nem szabad elfelejtenünk, hogy elolvassuk leveleinket

 
A béta változatban működő rendszer egyéni felhasználók számára ingyenes, és
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Heti TOP a titkos Google-opciótól a hihetetlen jegyzettömb-trükkökig

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: