IKT műhely - IKT az osztályomban

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak A Quizlet szókártya készítő program az egyik legismertebb ingyenes online szolgáltatás, amit jól lehet a tanítás során használni.

Nemrégiben bővítették a Quizlet tudását, és most már 18 nyelven fel is olvassa a program a szókártyán lévő szavakat.

A Quizlet online és ingyenes szókártya programmal nem csak nyelvtanuláshoz készíthetünk szókártya csomagokat, de bármilyen tantárgyhoz és témában szabadon alkothatunk, vagy választhatunk a 6 milliónyi (!) kész és kategorizált szókártya pakk közül.
 
Újdonság még az is, hogy van most már egy "speller." tanulói mód is, amelynek lényege, a hallott szavakat be kell gépelnünk az adott mezőbe. Ha elrontottunk a helyesírást, akkor azt kibetűzi nekünk a program, és addig próbálhatjuk újra és újra a kifejezés leírását, amíg az tökéletes nem lesz!

Órai alkalmazás

A Quizlet eddig is egy remek ingyenes szókártya készítő szolgáltatás volt, amelyet nyelvtanuláshoz, de bármilyen más órához jól felhasználhatunk szavak, fogalmak, kifejezések, földrajzi egységek... tanulásához, memorizálásához. Az új szolgáltatásokkal a hallás utáni gyakorlás is lehetőséggé vált (magyarul sajnos még nem tud a program).
 
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábortanárblogok.hu - Válogatás a világ IKT blogjaiból<<< A hírre itt bukkantunk.

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: