Számítógépek - Okostelefonok

Kötelező az iPod egy amerikai egyetemen - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésKötelező az iPod egy amerikai egyetemen

Az amerikai Missouri Egyetem médiaszakos hallgatóinak az őszi szemesztertől kötelező lesz iPod vagy iPhone készülékkel rendelkezniük.

A laptopok tekintetében sincs sok apelláta. Úgy tűnik, sikerült azonosítani az Apple termékek egyik legelkötelezettebb rajongóját egy amerikai oktatási intézményben.

Kötelező az iPod egy amerikai egyetemen A Missouri Egyetem honlapján ez a közlemény olvasható: „2009 őszétől az újságírást főtárgyként választó hallgatónak iPod Touch készülékkel (minimum követelmény) vagy iPhone-nal kell rendelkezniük ahhoz, hogy elérhessék az elsőéves hallgatóknak szánt információkat, illetőleg hozzáférhessenek a kurzushoz tartozó oktatási anyagokhoz. A hallgatók az iTunes University felületéről tölthetik le az anyagokat a megadott készülékekre, mely az iTunes Store szolgáltatás ingyenes komponense.

Az iPod Touch teljesíti a követelményeket. A drágább iPhone szintén használható, de ez nem elvárás. A legjobb megoldás valamely készülék beszerzésére az, ha a hallgató felveszi a kapcsolatot az egyetem számítástechnikai üzletével." Mintegy indoklásképpen az oktatási intézmény még hozzáteszi, hogy „egyre több és több egyetem halad ugyanezen az úton", bár példákat nem említ.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható index.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: