IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknakHa költözünk a Facebookról a Google Plus-ra, vagy csak "kétlaki" életet kívánunk élni, valószínűleg a fotóinkat is szeretnénk átrakni az új helyre. Szerencsére ez egyáltalán nem nehéz dolog, pár kattintással megoldható.
Első lépésben kattintsunk a Facebook "Profilom" linkjére, s a megjelenő menüből válasszuk a Fiókbeállítások menüpontot.
 
 

Itt görgessünk le a Download Your Information opcióig (úgy látszik, ezt nem sikerül lefordítaniuk a fejlesztőknek) és kattintsunk a Learn More linkre.
A megjelenő, szintén félig magyar, félig angol oldalon kattintsunk a Download gombra, majd a felurgó ablakban ismét a Downloadra.
Ha ez megvan, várnunk kell, amíg a Facebook gépezete összegyűjti minden adatunkat, s küld nekünk egy e-mailt, benne a letöltési linkkel. Ez nem két perc, de azért viszonylag gyorsan megjön a levél.

 
 

Kattintsunk a kapott mailben a linkre, s mentsük le tetszőleges mappába a ZIP fájlt, illetve előtte még válaszolnunk kell néhány beugratós kérdésre (ki látható a képen?), hogy bizonyítsuk, tényleg a saját adatainkat akarjuk letölteni.

 
 

Ha ezzel is megvagyunk, csomagoljuk ki a letöltött ZIP fájlt, s a Photos mappában már megtaláljuk az összes, Facebookra feltöltött fotónkat, mappákba rendszerezve.
Innentől már csak a Google Plus profilba való feltöltés van hátra, ami szintén nagyon egyszerű.

 
 

A Google Plus oldalunkra navigálva kattintsunk a Photos, majd az Upload Photos gombra. Itt vagy a fogd és dobd módszerrel, vagy a Select photos from your computer gomb segítségével válogassuk össze azokat a képeket, melyeket a Google Plus-on is megosztanánk. Érdemes az egy albumba szánt dolgokat összeválogatni egyszerre, mert így egy lépésben megússzuk az album létrehozását az oda szánt fotókkal.

 
 

Mielőtt végeznénk, meg kell határoznunk, hogy az adott albumot mely körök, személyek számára szeretnénk láthatóvá tenni, de ezután több dolgunk már nincs. Fotóink immár mindkét helyen megtalálhatók.<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Facebook képek átmásolása a Google Plus-ra

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: