Számítógépek - Okostelefonok

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Július elejétől emailjeink böngészése, az applikációk használata és az internetes szörfölés is elérhetőbbé vált. Az EU 26 tagállamában valamint Norvégiában, Liechtensteinben és Izlandon is élhetünk a T-Mobile átalánydíjas adat-roaming csomagjainak előnyeivel.

A T-Mobile honlapján böngészve különböző méretű roaming adatdíjcsomagok közül válogatva kikereshetjük az igényeinknek megfelelőt, melyet utazáskor egyszerűen aktiválhatunk, anélkül, hogy tartanunk kellene a túlforgalmazási díjtól.

Az úti szótár, a navigációs készülék és az útikönyv közül valami mindig otthon marad, vagy már a listára sem kerül fel. A spontán programok híveinek ez kevesebb gondot okoz, hiszen ők bárhol feltalálják magukat, de alapvető információkra nekik is szükségük van.

Ha szeretjük a spontaneitást, egy okostelefonnal akár a fapados repülőjegyek kedvező árai alapján is kiválaszthatjuk az idei célállomást. Az e-ticketeknek korában nem kell papír alapú repülőjeggyel bajlódnunk, e-mailjeinkből könnyen visszakereshetjük a foglalási- és a járatszámot. Szálláskereséskor gondoljunk az Airbnb applikációra, itt olyan – rövid távon kiadó - lakások közt böngészhetünk, amelyek költséghatékony megoldást jelentenek a belvárosi pezsgést előnyben részesítő utazóknak. A hagyományos utazást kedvelők a Booking.com internetes oldal okostelefonra optimalizált app-jét töltsék le, amely lokációhoz mérten, vagy egyedileg megadott szempontok alapján ajánl szállást minden kategóriában.

 
 

Utasbiztosítás, valutaváltási információk és térkép nélkül senkinek sem érdemes külföldi kiruccanásra indulnia. A T-Mobile hálózatából az utasbiztosítás egy SMS-el igényelhető; a reptéren várakozva vagy az autóban, a határátlépéskor vagy akár azután (a határátlépést követő két órán belül) is igényelhetjük a biztosítást.
Nyaralás alatt is hasznos alkalmazások sora vár minket az Android Marketen vagy az App Store-ban. Kövessük nyomon pénzügyeinket, ehhez könnyen ellenőrizhetjük az aktuális árfolyamokat például egy árfolyam alkalmazással. Tájékozódjunk a helyi időjárásról, készüljünk megfelelő öltözékkel a hegyi túrára, vagy nézzük meg előre a széljárást, ha például kajakozni támadna kedvünk. A nyelvi nehézségeken átsegít a Google fordító vagy bármelyik szótár alkalmazás, ahonnan kikereshetjük a „kérek szépen egy csésze kávét”, „merre van a strand?” és a „betűzze kérem a telefonszámát” klasszikusokat.

Ha mindez készen áll, nincs más hátra: indulhat a város felfedezése vagy a tengerparti ejtőzés. A strandig bizonyos okostelefonokba rejtett standard térképes alkalmazásokkal is eltalálhatunk, a városnézéshez azonban jobb, ha elővesszük a személyes idegenvezetőnket, a magyar fejlesztésű, népszerű PocketGuide alkalmazást (T-Mobile-osoknak annak T-Mobile Edition változatát).

 
 

Az alkalmazás a GPS pozíciónk alapján beazonosítja a tartózkodási helyet, és hangnavigációval vezet végig a városon. Az út során rögzített élményekből az alkalmazás egyetlen kattintással videót készít, amit megoszthatunk barátainkkal.

...


<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Nyugodt mobilozás a nyaralás alatt Európa 29 országában

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: