Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak A Magyar Távirati Iroda közleményben tudatta, hogy a múlt hétvégén az interneten rendezett versenyen a Pandix nevű magyar sakkprogram lett az év rapid sakk világbajnoka.

A Pandix programozója, Horváth Gyula beszámolója szerint holtversenyben végzett az élen a címvédővel, majd a rájátszásban legyőzte azt.A Pandix korábban is sikeres volt, fejlesztője hosszabb kihagyása után a szoftver újra az élmezőnyben található. 

Pandix

Horváth Gyula 1985 óta foglalkozik sakkprogramozással. Az 1980-as években elnyerte az amatőr világbajnoki címet és a PC világbajnoki címet. Ezután több mint tízéves szünet után 2007-ben tért vissza régi hobbijához. Tavalyelőtt a rapid vb-n már döntetlent ért el a világbajnokkal, de saját bevallása szerint ehhez sok szerencse is kellett. Egy éve a világbajnokságon már minden korábbi világbajnokkal és a címvédővel remizett, idén pedig a legjobbnak bizonyult.

Horváth szerint a Pandix becsült Élő-pontszáma 3300 feletti, viszonyításképpen a világranglista-vezető norvég Magnus Carlsennek 2826 Élő-pontja van.

 
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu - Világbajnok lett egy magyar sakkprogram

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: