Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknakMegújul a Microsoft Software Donation Programja, mely segítségével a nonprofit szervezetek könnyebben juthatnak szoftvertámogatásokhoz.
 
A Microsoft a program keretein belül 1998 óta több mint 1 milliárd forint értékben adományozott szoftvert 364 magyarországi nonprofit szervezetnek. Az új koncepció szerint a szervezetek az év bármely időszakában igényelhetik majd a szoftvertámogatást.
A Microsoft Software Donation Programja, mely jelenleg több mint 100 országban érhető el, az alábbi lehetőségekkel bővült:
  • Az igényelhető Microsoft szoftvertermékek száma hatról tízre emelkedett. A listán olyan termékek találhatók, mint a Windows 7, Office 2010, Microsoft SharePoint 2010.
  • Újabb kategóriákkal bővült azon nonprofit szervezetek köre, akik igényelhetik a támogatást, úgy mint az orvosi kutatást végző szervezetek, magánalapítványok, amatőr sportolókat tömörítő és rekreációval foglalkozó szervezetek.
  • A program részeként a nonprofit szervezetek biztosítékot kapnak arra, hogy gépeiken eredeti szoftver fut. Ezáltal a szoftverfrissítések és a vírusvédelem könnyebben ellenőrizhető.
  • A Microsoft TechSoup Global programján keresztül a nonprofit szervezetek a korábbiaktól eltérően nemcsak évente egyszer, hanem több alkalommal is igényelhetnek szoftveradományokat.
  • A nonprofit szervezetek, melyek eddig a TechSoup Global hálózatán keresztül kérvényezték az adományokat, mostantól a Microsoft Donations Centeren keresztül online érhetik el az eddigi és kérhetik a jövőbeni elérhető adományok listáját.

Szilágyi Bernadette, a Microsoft Korlátlan Lehetőségek programmenedzsere elmondta: „A szoftveradományozási program megnyitja a lehetőséget mindazok előtt, akik eddig anyagi okokból nem tudtak hozzájutni a modern technológiai eszközökhöz. A Microsoft szoftverekkel és informatikai segítségnyújtással támogatja a helyi kezdeményezéseket, segít a kreatív ötletek megvalósításában. Így nemcsak a vállalkozások napi munkája lesz könnyebb, hanem hatékony és hasznos tagjai lesznek a civil társadalomnak."

„A könnyebben elérhetőséggel a szervezetek hatékonysága is megnő, hiszen több embernek tudunk segíteni" – mondta Akhtar Badshah a Microsoft Corporation Közösségi Ügyek főigazgatója. „Ugyan számos nonprofit szervezettel állunk már kapcsolatban, a ma bejelentett programmal még több szervezetet kívánunk megszólítani."

A Microsoft a TechSoup Global program révén 35 országban adományoz szoftvereket: Ausztriában, Belgiumban, Botswanában, Bulgáriában, Kanadában, Chilében, Horvátországban, Csehországban. Egyiptomban, Franciaországban, Németországban, Hongkongban, Indiában, Írországban, Izraelben, Olaszországban, Japánban, Kenyában, Luxemburgban, Makaóban, Mexikóban, Hollandiában, Új-Zélandon, Lengyelországban, Romániában, Oroszországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Dél-Afrikában, Spanyolországban, Svédországban, Tajvanon, Nagy-Britanniában és az Amerikai Egyesült Államokban. Világszerte összesen 153 007 szervezet, több mint 3 milliárd dollár értékben kapott szoftvertámogatást.

A TechSoup Global általi adminisztrációs díj ellenében nemcsak a szükséges szoftvert, hanem technológiai iránymutatást is kapnak.

További információk itt találhatók: http://www.techsoupglobal.org/

„Minden nap bebizonyosodik, hogy a technológia mi módon segíti a nonprofit szervezetek munkáját és hatékonyságát" – mondta Rebecca Masisak, a TechSoup Global társelnöke. „A Microsoft Software Donation Program eredeti szoftverekkel segíti a szervezetek munkáját."

A szoftveradományozásról bővebb információ itt található: www.microsoft.com/nonprofit

A Microsoft Corporate Citizenship programról:

web: www.microsoft.com/citizenship

blog: www.microsoftupblog.com

Facebook: www.facebook.com/microsoftcitizenship

Twitter: www.twitter.com/msftcitizenship

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: