IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Mennyi tennivaló és milyen kevés idő! Szerencsére nem kell mindent fejben tartanunk. Határidőnaplók, cetlik és okostelefonok segítenek abban, hogy ne veszítsük el a fonalat…


Az OSX felhasználók kedvenc dashboard alkalmazásai a „stickies”, azaz a képernyőre (virtuálisan) ráragasztható cetlik, valamint a különböző tennivalólistákat kezelő szoftverek. A Windowst nyüstölők is előszeretettel használnak különböző szoftvereket (vagy éppen Outlookot) mindennapi teendőik észben tartásához.

Sok esetben azonban, mint például az említett Outlook használata estén is, az „ágyúval verébre” jelenségnek lehetünk tanúi. Az igazán jól használható to-do lista ugyanis ingyenes és apró méretű. Bármikor gyorsan betölthető (vagy rendszerrel indítható) és egyszerűen kezelhető Végül, ami a legfontosabb: mindig szem előtt legyen! Szerencsére több ilyen megoldás is van, ezekből is az egyik legjobb a Desklist nevű ingyenes, és apró (1,3 MB-os) alkalmazás.

A Dextronet szoftvere nem fog minket elkápráztatni funkciók tömegével. Éppen ellenkezőleg: egyszerűségével és könnyű kezelhetőségével hódít. A telepítése után a tálca ikonra kattintva máris megjelenik az átlátható, nagyméretű és letisztult tennivaló lista. Egy kattintással írogathatunk bele bármit. A legjobb az egészben, hogy a tennivalókat a Windows asztalra helyezhetjük, egyfajta interaktív tapétaként, így mindig szem előtt lesznek, nem kell külön szoftver betöltenünk, és menükben kotorásznunk. Minden teendőhöz beállíthatunk prioritást és emlékeztetőt, sőt bármilyen sorrendben (dátum, fontosság, stb.) rendezhetjük őket.

Természetesen mindenre nem alkalmas (azért ez nem egy project-planner), ha viszont

 

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Tennivalók listája a Windows asztalon ingyen

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: