Közösség - Intézmények

XClass multimédiás oktatóterem avató Balatonkenesén - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésXClass multimédiás oktatóterem avató Balatonkenesén

Bár még az iskolaévből egy pici hátravan, és a gyerekek már alig várják a vakációt, egy iskola biztosan lesz, ahová a nebulók alig várják majd, hogy visszatérjenek, és versengeni fognak, hogy ki ülhet le hamarabb a pénteken átadott, vadonatúj, multimédiás oktatóterem számítógépei elé.

Elsőként Veszprém megyében

XClass multimédiás oktatóterem avató BalatonkenesénA tantestület, az önkormányzati vezetők, a szomszédos települések iskoláiból érkező vendégek, a sajtó és a televízió nyilvánossága előtt Sörédi Györgyné, Balatonkenese polgármestere ünnepélyesen adta át az iskola igazgatójának a 21. század tantermeként is aposztrofált, korszerű oktatótermet.

A polgármesterasszony szerint - aki maga is pedagógus - a vizuális ismeretek elsajátítása jelentősen növelheti a bevésés és megőrzés lehetőségét, ezért a multimédiás tanulási környezet megadhatja a gyerekeknek azt, hogy korszerű, értékesíthető tudást szerezzenek.

Egyhangú összefogás - nehéz időkben is

Szabó Károlyné igazgató - XClass multimédiás oktatóterem avató BalatonkenesénAz önkormányzat egy emberként támogatta a beruházást - mondja Szabó Károlyné, az iskola igazgatója. Örömmel és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a rekordidő alatt megvalósuló projekt eredményeként, Veszprém megyében elsőként a balatonkenesei Pilinszky János Általános Iskola nebulói élvezhetik majd szeptembertől a számítógép alapú multimédiás oktatás előnyeit.

A gyerekek testhossznyi előnye
Nemcsak engem, de az összes kollégámat nagyon megfogta az XClass oktatási rendszer első bemutatója,  - folytatja az igazgatónő, mert ráébredtünk, hogy ez a rendszer sokkal több lehetőséget nyújt, mint a hagyományos nyelvi laborok, nem is beszélve a klasszikus számítógépes teremről.

Az XClass legfőbb előnyét abban látjuk, hogy ezeken a funkciókon túl az összes közismereti tantárgy oktatásánál használni tudjuk majd.

Nagy szükségét éreztük a fejlesztésnek, mert gyerekeink lassan behozhatatlan előnyre tesznek szert a számítógépek, digitális eszközök használata terén. Így is már testhosszal vezetnek a legtöbb pedagógus előtt, de most a kollégáim is megkapják a lehetőséget, hogy a fejlesszék IKT kompetenciájukat.

Testre szabott oktatás és digitális röpdolgozat

A tanító oldaláról nézve is számos új lehetőséget jelent a multimédiás oktatási rendszer bevezetése. A hagyományos frontális oktatási technika mellett ugyanis egyszerűen lehetőséget ad a differenciált, kiscsoportos, de akár egyéni oktatásra is, ami jelentősen növelheti a tanulók tanulmányi előmenetelét.

Fontos előrelépés az is, hogy az XClass segítségével percek alatt összeállíthatunk kérdőíveket, tesztsorokat is, ami pillanatok alatt kiértékelhető, és eredményei akár azonnal hasznosíthatók az óra hátralévő részében.

A "digitális röpdolgozattal" sok időt spórolhatunk egyrészt azért, mert az egyszer összeállított kérdéseket egy másik alkalommal is elő lehet venni, másrészt, mert nem kell bajlódnunk a kiértékeléssel. - summázza az előnyöket az igazgatónő.

Szeptembertől élesben

Az XClass-t ma vették bírtokba, de a gyerekek egyenlőre csak a kulcslyukon keresztül leselkedhetnek be az újjá varázsolt terembe, mert most még a tanítónénik felkészítése folyik. A diákok majd szeptembertől ismerkedhetnek a látványra is szép teremmel és pötyöghetnek kedvükre a pc-k klaviatúráján.

Az igazgatónő még elárulja, hogy azért is esett az XClass-ra a választás, mert a forgalmazó cég nagyszámú meggyőző és leinformálható referenciával rendelkezik és olyan egyedülálló eladás utáni támogatást biztosítanak, ami könnyen legyőzhetővé teszi számukra is a minden újdonság kapcsán tapasztalható kezdeti akadályokat.

Ötven iskola, többszáz tanár és ezernél is több gép
XClass multimédiás oktatóterem avató Balatonkenesén

Pfaff Kornél, a rendszert kizárolagosan forgalmazó, és a teljes kivitelezést végző Smart Consulting Group Kft. ügyvezetője szerint itt nem csak egy egyszerű eszközbeszerzésről, sokkal inkább egy módszertani szemléletváltásról van szó. El kell szakadni attól az elképzeléstől, hogy a számítógép csak az informatika tanításában és nyelvoktatásban használható.

Az az ötven iskola, és többszáz pedagógus, akik már hosszabb-rövidebb ideje megelégedéssel használják az országban a multimédiás módszertant az XClass segítségével, megerősítik annak a felmérésnek az eredményét, amely szerint a multimédiás, interaktív módszertan alkalmazása a közismereti tárgyak oktatásában, legalább 20%-al képes növelni a tanulás hatékonyságát.

A cég vezetője elmondta, hogy számukra is öröm, hogy a Pilinszky János Általános Iskola lett Veszprém megyei referencia iskolájuk, mert mintaszerű volt az az alkotó együttműködés aminek nyomán a 21 gépes oktatóterem, alig két hónap alatt létrejött a terem átalakításával és a teljesen új eszközpark komplett szerelésével együtt.
A multimédiás oktatórendszerről itt olvashat többet  xclass.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: