IKT műhely - Facebook

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Betiltják a tanulók és tanárok közötti Facebook-kapcsolatot Missouri államban. Missouri állam szenátusa elfogadta a Senate Bill 54 nevű törvénycsomagot, ami augusztus végétől érvénybe is lép az amerikai államban.

A szabályozás a tanárok és tanulók közötti viszonyokat tisztázza, és húzza meg élesen a határokat, tulajdonképpen olyan dolgokat határoz meg általánosan, amelyek a legtöbb egyetem házi szabályzatában már amúgy is szerepeltek (például hogy nem lehet romantikus kapcsolat egy pedagógus, és diákja között).

A missouri törvényhozók ennél is tovább mentek, és megtiltották az államban minden tanárnak és diákjaiknak, hogy egymást ismerősnek jelöljék be közösségi oldalakon. A szabályozás azt megengedi, hogy egy pedagógus facebookos klubot vagy rajongói oldalt hozzon létre, és abba invitálja a diákjait, de a személyes kapcsolat tiltott. Azt egyelőre nem tudni, hogy a törvényt ki, milyen technológiai eszközökkel fogja betartatni, és milyen büntetés jár majd a megszegőinek. Egyes jogászok szerint a szabályozás alkotmányellenes, így azt valószínűleg meg fogják támadni, mielőtt életbe lépne.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu - Betiltják a tanulók és tanárok közötti Facebook-kapcsolatot Missouri államban

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: