IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Az egyik legjobb Total Commander alternatíva a Multi Commander nevű szoftver. Sajnos volt egy óriási hátránya: nem volt ingyenes.

A MC fejlesztői úgy döntöttek, ideje változtatni az üzleti stratégián, így ez a remek szoftver pár napja már ingyen tölthető le a fejlesztők oldaláról!  

Tudását tekintve a Multi Commander szinte teljesen azonos a híres Toal Commanderrel. Sőt sok esetben kényelmesebb és jobb, mint legnagyobb versenytársa. Egyik nagy előnye a TC-vel szemben, hogy bár a Total Commander is támogatja a drag&drop funkciókat, sok esetben nem érjük el a kívánt hatást, sőt van, amikor nem is működik a dolog (pl. a hotbaron).

 

 
 

A Multi Commander azonban teljesen „drag&drop”, bármit és bárhonnan használhatunk a „húzd és vidd” módszerrel, legyen szó fájlok másolásáról, a felület testre szabásáról, vagy éppen kedvenc FTP szervereink helyezgetéséről a listában…

 További érdekes (és szerintünk igen kellemes újítás), az OSX-en Forkliftet használók számára már ismerős, háttérben másolós megoldás. Ennek lényege, hogy bármit másolunk, törlünk vagy mozgatunk, az mindig a háttérben fog történni. Egyik fájlművelet sem veszi el a vezérlést (még a kötegeltek sem), tovább használhatjuk a fájlkezelőt, miközben zajlik a másolás vagy a törlés. Természetesen a TC is tud ilyet, de csak akkor, ha külön felszólítjuk erre, a Multi Commander esetében ez már egy integrált kényelmi funkció. További érdekesség, hogy a fájlműveletek előtt rengeteg szűrőt használhatunk (exlcude, include stb.), így a bonyolultabb archiválások és fájlmozgatások is könnyen megoldhatók.

 
 

A támogatott formátumok között megtalálunk mindent, ami szükséges: Zip,Rar, GZ,bz,rar,7-Zip, sőt a regisztrációs adatbázist is babrálhatjuk közvetlenül a Commanderből. A nézőke működik bármilyen fájlon, beleértve az ASCII ,Unicode,UTF8  sőt a bináris és hex fájlokat is (ez utóbbiakat például  a TC tudja alapból beolvasni).

 
 

A sok fotóval és képpel dolgozó felhasználók számára jó hír, hogy külön képkezelő és konvertáló funkció is van a szoftverben. Kötegelt konvertálás, kicsinyítés/nagyítás, szinte egy mini Irfanview-t kapunk a fájlkezelőn belül.   

 
 

Ha pedig kiegészítőkre fáj a fogunk, akkor sem kell sokáig várnunk: a fejlesztők ígérete szerint hamarosan közzéteszik az SDK-t is, így elkezdődhet a felhasználók által gyártott kiegészítők lázas telepítgetése is… Multi Commander letöltése- ingyen.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Harmincdolláros fájlkezelő most ingyen tölthető

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: