IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Az ingyenes naptár program (DesktopCal) Windows asztalon háttérképként használható.

A Windows órájánál található naptár végszükség esetén ugyan jól jöhet, de azért nem sok hasznos funkcióval dicsekedhet. Az Outlook persze kiváló PIM alkalmazás, remek naptárral, de nem mindenkinek van szüksége ilyen összetett megoldásra.

Naptár az Asztalon

 

Aki csak egy állandóan kéznél lévő naptárra vágyik, amelybe beírhatja a legfontosabb tennivalókat, annak remek választás lehet a DesktopCal is.
A program egy méretes naptárat jelenít meg a Windows Asztalán, szerencsére nem eltakarva a sokszor a hangulatunkat is megalapozó háttérképet, hanem kiegészítve azt. Az áttetsző felületnek köszönhetően tehát nem kell lemondanunk kedvenc háttérképünkről sem, de a program egyébként háttérkép-menedzserként is működik, vagyis megbízhatjuk azzal, hogy adott időközönként automatikusan lecserélje a háttérképünket az általunk megadott mappában található másik képre.

Kényelmesen méretezhetjük

 

A naptárat a konfigurációs ablakban szabadon méretezhetjük, beállíthatjuk az áttetszőségét, a betűtípust, a színeket stb.
A program ugyan több nyelven használható, de sajnos magyarul nem tud, így a napok neveit a rendelkezésére álló nyelvek valamelyikén írja ki, de a hét kezdetének napja és a hétvége jelzése szerencsére állítható. A naptárnál több nézetet is választhatunk, s ha DesktopCal feliratú kis eszköztárat is megjelenítjük, bármikor lapozhatunk benne előre vagy vissza.

Minden fontos jellemzője testre szabható

 

A DesktopCal sok szempontból buta egy átlagos naptárszoftverhez képest (akár az Outlookhoz, akár a Google Calendarhoz, akár a korábban nálunk is bemutatott Lightinghez hasonlítjuk).
Viszont ezekkel szemben van egy nagy előnye: állandóan a szemünk előtt lehet az asztalon, s egy dupla kattintással bármelyik naphoz írhatunk bejegyzést. Időzítés, riasztás stb. funkciókról viszont itt ne is álmodjunk.
Aki esetleg ügyesebb, de hasonlóan az Asztalon használható naptárat keres, annak érdemes megnéznie a korábban bemutatott Desktop iCalendart, vagy a Rainlendart, amelynek korábbi verziójáról mi is írtunk részletesen. A Rainlendar egy nyelvi fájl letöltése után ...

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Látványos és működő naptár a Windows háttérképeként

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: