Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknakNélkülözni az internetet, még ha csak rövid időre is, éppolyan megrázó lehet, mint abbahagyni az ivást vagy a dohányzást – állítja egy brit tanulmány.
Az angol Intersperience felmérése szerint (amelyet brit felnőttek körében végzett) a megkérdezettek fele idegesnek mondta magát, ha nem használhatja 24 óráig a modern technika vívmányait, 40 százalékuk pedig szomorúnak, elhagyatottnak érzi magát, ha nem látogathatja a közösségi oldalakat, nem e-mailezhet vagy nem nézeti kedvenc tévécsatornájának műsorát.


Az ezer, 18 és 65 év közötti megkérdezettet digitális életükről faggatták, s egy napig nem használhatták megszokott kütyüiket, és persze a netet sem. Az egyik résztvevő azt mondta, olyan volt ez, mintha levágták volna a karját, a másik egyszerűen rémálomként emlegette a kísérletet.

függőség
 
 

Amúgy kiderült, hogy meglehetősen sokan csaltak, bekapcsolták ugyanis a rádiót vagy a televíziót, mondván, ezek nem a modern technológia vívmányai. Mások pedig csak lehalkították (és nem kapcsolták ki) mobiljukat, azt állítva, kizárt, hogy meg tudnak lenni akárcsak egyetlen napig is mobiltelefon nélkül.
A „megvonást” egyébként a fiatalok viselték nehezebben (akik amúgy fél életüket a közösségi oldalakon és SMS-ezéssel töltik), a 40 év felettiek könnyebben megbirkóztak a kihívással.

Kevesen reagáltak csak pozitívan az internet nélküliségre, csak 23 százalék mondta azt, hogy végre szabadnak érzi magát.

Viszont következő nap mindenki boldogan visszatért a kütyükhöz.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Alkohol dohányzás internet

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: