IKT műhely - Twitter

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Melyek a legújabb hírek, trendek? Miről beszél az egész világ? Könnyen megtudhatja, ha bekapcsolja TweetTeleVisiont.
A kísérleti üzemben működő oldalt ingyenesen használhatjuk, és még Twitter-hozzáférésre sincs szükségünk. Jelenleg kilenc csatorna található a kínálatban, ezek legtöbbje angol és német nyelvű politikai, technikai és bulvár híreket tartalmaz.
Twitter-tévé

A jelenleg elérhető csatornák

 

Egy csatorna kiválasztása után a böngésző ablakát teljesen betöltő méretben láthatjuk az adott téma legaktívabb és leghozzáértőbb twitterezőinek legfrissebb bejegyzéseit. Így akár a számítógéptől távol, házimunka közben is fél szemmel figyelhetjük, mi történik a világban. A képernyő tartalma automatikusan frissül, az alján látható csík mutatja, hogy mennyi idő van még hátra az újabb csicsergés megjelenéséig.

Twitter-tévé

A böngésző teljes ablakát kitölti egy-egy Twitter-bejegyzés

 

Ötletes megoldás, hogy ha például takarítás közben meglátunk egy olyan bejegyzést, amit később szívesen elolvasnánk részletesebben is, akkor csak tapsolnunk kell kettőt. Ha ugyanis korábban engedélyeztük a Clap-a-Tweet funkciót, akkor ezzel a hanghatással tudjuk megjelölni az éppen látható bejegyzést.

Twitter-tévé

Tapssal jelezhetjük, hogy később el szeretnénk olvasni a bejegyzést

 

A folyamatosan fejlődő szolgáltatás készítői azokra is gondoltak, akiknek nem elég a jelenlegi csatornakínálat, vagy olyan speciális terület érdekli őket, amire csak kevesen kíváncsiak, így biztos, hogy nem lesz külön csatornája a TweetTeleVision oldalán.

Egy új adás beindításához szükségünk lesz egy Twitter-accountra, de ha ezt létrehoztuk, akkor már könnyen elindíthatjuk a saját csatornánkat.  A szolgáltatást nem csak webböngészőn keresztül használhatjuk, létezik ugyanis egy letölthető képernyővédő Windowsra, amelyik az előre beállított TweetTeleVision adást sugározza, amikor kímélni akarjuk a monitorunkat.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Ne maradjon le semmiről itt az ingyenes Twitter-tévé

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: