IKT műhely - IKT az osztályomban

A SnipSnipIt segítségével könnyen játszhatjuk le egy kiragadott részletet YouTube videónkból. Ez a végtelenül egyszerű, ingyenes online weboldal, egy sokak által keresett igény megoldására ad megoldást.

Újabban ugyan már a YouTube oldalon is meg lehet adni, hogy az adott videó lejátszása mikor kezdődjön, azonban a lejátszás végét nem lehet megadni.

A SnipSnipIt-el ez most megoldódik, és bármilyen tetszőleges részletet kiragadhatunk egy YouTube videóból 3 3gyszerű lépésben:

1. adjuk meg a video url címét, 2. Adjuk meg a kiragadni kívánt részlet kezdő és vég időpontját, 3. Ágyazzuk be a megkapott kódot blogunkba, weboldalunkba.

Íme egy példa

Megvágva a SnipSnip-el

Alkalmazás az oktatásban
SnipSnipIt jól jöhet az órai munkában, mert a bemutatandó filmnek csak azt a szakaszát tudjuk megmutatni a diákoknak, ami szorosan az óra témájához tartozik. Ezzel sok időt tudunk megtakarítani és a tanulók figyelmét is jobban fenn lehet tartani.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábortanárblogok.hu - Válogatás a világ IKT blogjaiból<<< A weboldalra itt bukkantunk! Járt már ezen az oldalon?

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: