Interaktív eszközök - Hátúlról vetített Interaktív táblák

Interaktív tábla a zöldtábla mögött... avagy hogyan varázsoljunk egy rossz adottságú terembe világklasszis digitális táblát - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzés

Végy egy megfelelő nagyságú üveglapot, szerezz bevásárlószatyor minőségű műanyag fóliát, de sokat, majd egy kiszuperált vasalódeszkára applikáld saját készítésű, mobil interaktív tábla kütyüdet, és projektorodat. Aztán...

az egészet helyezd el a vegyifülkével rendelkező fizika vagy kémia termed mellett húzódó, - egyébként már csak szinte lomtárnak használt szertáradban úgy, hogy a vetítő hátulról világítsa meg az átadóablakra szerelt műanyagfóliás üveglapodat, és... és ezzel máris elkészítetted a vetítési elvét illetően legkorszerűbbnek mondható, gyárilag csak súlyos milliókért beszerezhető, hátulról vetítős interaktív tábládat!
 
Ez ennyire egyszerű


Csak leleményesség kellett ahhoz, amit Klacsákné Tóth Ágota tanárnő megvalósított a budapesti Nagy László Általános Iskola és Gimnázium fizika termében.

Megépítette talán a legelső házi készítésú, az oktatáshoz valóban ideális aktívtáblát, aminek legnagyobb előnye abban áll, hogy a tanár vagy diák szemébe nem világít a projektor, nem vetődik a táblára semmiféle árnyék és kevébé, vagy egyáltalán nem hallatszik a projektor zaja.

A tanárnó nagy sikerrel közreadott WiiBoard - Saját készítésű iskolai interaktív tábla lépésről-lépésre című, ingyenesen letölthető e-könyve után sokan maguk is próbálkoztak a házi készítésű tnteraktív eszköz megépítésével, amit azóta több vizuáltechnikai cég is elkezdett forgalmazni, mégpedig igen kedvező kondíciókkal (Hazai újdonság: WiiTábla – Mobil interaktív tábla szett, elérhető áron).

Vállalkozó kedvű tanárok figyelem

Ha kedvük van, most folytathatják! Nézzék meg ezt a kis videoriportot, és készítsenek Önök is iskolájukban hátulról vetített interaktív táblát!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: