IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Bár a Windows 8 még nem került terítékre, azért egyre több olyan alkalmazás jelenik meg, amelyik igyekszik átvenni a készülő Windows és a Windows Phone 7 felületének sajátosságait. Ezúttal egy hírolvasót mutatunk.

Ha már hírolvasóról lesz szó, kezdjük rögtön a rossz hírekkel: a program használatához Microsoft .internet 4.0 szükséges (nem katasztrófa, letölthető innen), s ami talán néhány felhasználónak kicsit "ellenszenves" lehet, a letöltési oldalról beszerezhető kis MishraReader.application alkalmazás valójában egy online telepítő, vagyis a valódi program még ennek elindítása után - dupla kattintás - töltődik csak le.

 
 

Ha viszont ezek nemokoztak lelki törést nekünk, akkor egy elég ízléses, átlátható, a Windows 8 és a Windows Phone 7 felületére emlékeztető hírolvasóval gazdagodhatunk.


Ráadásul az elegáns és letisztult felület nagyon gyors, annak ellenére is, hogy minden rezdülését apró animációkkal igyekszik színesíteni.

 
 

A program konfigurálása gyakorlatilag abból áll, hogy bejelentkezünk vele Google Reader fiókunkba, s meghatározzuk, hogy maximum hány anyagot gyűjtsön be hírcsatornánként. Ha ez megvan, pár pillanattal később már olvashatjuk is a híreket, természetesen áttördelt, olvashatóbb változatban.


Kigyűjthetünk kedvenceket és megnyithatjuk az eredeti oldalon is az anyagokat. Sajnos egyelőre megosztási lehetőség nem került a programba, s az Instapaper vagy a Read It Later használata sem lehetséges benne. Persze a teljes képhez hozzá tartozik, hogy a program csak pre-béta verzió, szóval számtalan új funkció várható még (a kezdeti stádium dacára egyébként megbízhatóan működik).

 
 

A Mishra Reader a Windows Tálcáján is ad értesítést az új hírekről, illetve azt is láthatjuk ott, hogy hány olvasatlan cikk és hír várakozik még ránk.
Szóval aki szeretne egy látványos, a WP7-re emlékeztető felületet használó RSS olvasót, annak érdemes egy próbát tenni vele. Mi is érdeklődéssel figyeljük, hová fejlődik majd a program a későbbiekben.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Ingyenes hírolvasó Windows 8 stílusban

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: