Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak A “Full HD 3D-szemüveg kezdeményezés” nevet adta a Panasonic Corporation, a Samsung Electronics, a Sony Corporation és az X6D Limited (XPAND 3D) együttműködési szándékuknak, amelyben a háromdimenziós fogyasztói aktív szemüvegek új technológiai szabványát fogják elkészíteni.

Négy nagy gyártó fogott össze a 3D-s aktív szemüvegek új technológiai szabványának megteremtése érdekében.


A megállapodás értelmében a vállalatok együtt dolgoznak majd a rádiófrekvenciás (RF) rendszerű aktív 3D-szemüveg technológiájának kifejlesztésén és engedélyeztetésén. A tervek szerint a szabványosítási folyamat több, az aktív 3D-szemüvegek és a 3D kijelzők közötti infravörös (IR) rendszerű protokollra is kiterjed majd, felölelve a Panasonic és az XPAND 3D által közösen kifejlesztett változatokat, valamint a Samsung és a Sony saját megoldásait.

3D szemuveg
 
 

A Full HD 3D-szemüveg kezdeményezés engedélyezésének várható időpontja – 2011 szeptembere – után megkezdődhet az új szabvány szerinti 3D szemüvegek kifejlesztése.  Az aktív 3D-technológiát alkalmazó szemüveg lehetővé teszi majd, hogy a háromdimenziós Full HD képminőség mindkét szemhez külön-külön eljusson, míg azb ugyancsak bevetésre kerülő Bluetooth technológia a nagyobb mozgásszabadságról gondoskodik.

Az univerzális, az új IR/RF-protokollal készülő szemüvegek 2012-ben kerülnek majd a boltokba, és a tervek szerint lefele kompatibilisek lesznek a 2011-es 3D televíziókkal.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Jönnek az univerzális 3D-s szemüvegek

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: