IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Már nincs akadálya annak, hogy a régi monitor is trendi, érintőképernyős megjelenítővé váljon.

Hogy mi a baj a hagyományos monitorokkal? Az égvilágon semmi, legfeljebb az, hogy kicsit unjuk már az egérrel történő akciókat, s olykor-olykor elirigyeljük az érintőképernyők egyszerű kezelését.

Mindennek azonban vége, a PreCursor nevű újdonság ugyanis lehetővé teszi, hogy akár a régi monitort és érintőképernyőként kezeljük.
Az érintőképernyő ezúttal egy virtuális réteget jelent a monitor előtt, amelyet infravörös lézersugár sző. A képernyő két oldalán két kamera figyeli, történik-e valamilyen változás ezen a rétegen. Ha bármilyen tranzakciót végzünk (odatesszük az ujjunkat, bármilyen ujjmozdulatot teszünk), a kamerák közvetítik a számítógép felé. A virtuális réteg tehát éppen úgy működik, mintha érintőképernyő lenne.


 


A PreCursor egyébként mobiltelefonoknál is alkalmazható.

 

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Így teheti érintőképernyőssé hagyományos monitorát

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: