IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Google New - A legtöbb Google szolgáltatást mindenki ismeri és használja. Gmail, Gdocs és persze a népszerű Earth és a Maps. Van azonban néhány méltatlanul hanyagolt szolgáltatás is…

Az egyik ilyen a haladó felhasználók által jól ismert „labs”, ahol a cég bevezetés alatt álló, béta (sőt alfa) kísérleti szolgáltatásait, kiegészítőit tesztelhetjük és használhatjuk. Van azonban egy Google szolgáltatás, ami még a labsnál is kevésbé ismert: ez pedig a Google New. Nem elírás, nem „news” (hírek) hanem „new” (újdonságok).
 
 

Ezen az oldalon az Google-val kapcsolatos új dolgokról, újdonságokról értesülhetünk. Márpedig ezekből elég sok van, hiszen a Google nem csak kereső, de irodai csomag, operációs rendszer- és böngésző fejlesztő, sőt a mobilpiacon is jelen van. Újdonság tehát bőven akad, a cég pedig volt olyan kedves, hogy mindezeket egy jól használható, átlátható webes szolgáltatáson keresztül teszi nekünk elérhetővé a Google New oldalon.  

 
 

 Az oldal kezelése roppant egyszerű, szűrésre azonban szükségünk lesz, hiszen a Google hihetetlen mennyiségű újítást és információt közöl itt, napról napra. A legjobb, ha a „sort by” (products) legördülő listában kiválasztjuk mely Google termékek iránt érdeklődünk. Ezt már csak azért is érdemes megnézni, mivel itt szembesülhetünk vele igazán, valójában mennyi mindennel is foglalkozik a Google. Picasa, Blogger, Orkut, Google TV, Talk, Youtube és még rengeteg dolog.

 
 

Természetesen a Google New is rendelkezik saját keresővel, így azt is használhatjuk. A szolgáltatás legnagyobb előnye, hogy itt olyan újdonságokról is értesülhetünk (ráadásul azok megjelenése után szinte azonnal), amiket a vezető IT-magazinok vagy blogok esetleg nem éreznek utánközlésre érdemesnek. Vagy hosszú átfutási idővel jutnak el hozzájuk.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Google New – minden újdonság egy helyen

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: