IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Elsősorban persze arra találták ki a mobiltelefonok/okostelefonok kameráját, hogy emlékezetes pillanatokat, helyszíneket, eseményeket örökítsünk meg vele. Azonban ez a kis fényképezőgép egyúttal igazi mindenes.

Készítsünk képernyőfotót!

Általában persze a printscreen billentyű megnyomásával készítünk képernyőfotót, ám előfordulhat olyan kapitális hiba a PC-nken, amelynek a következtében már képtelenség így „lefényképezni” a látottakat. Ilyenkor jöhet jól mobil fényképezőnk, amellyel megörökíthetjük a látottakat, s ennek birtokában tudunk segítséget kérni.

Parkolókban, parkolóházakban
Könnyű eltévedni a parkolóházakban vagy a nagy bevásárlóközpontok óriási parkolóiban. Ez különösen akkor kellemetlen, ha a nagy bevásárlás után tömött bevásárlókocsival slalomozunk a gépkocsik között, és csak nem találjuk a sajátunkat. Mindezt megelőzhetjük, ha leparkolás után rövid videót vagy pár fényképet készítünk, amiből egyértelműen kiderül, hogyan értjük el gépkocsinkat.

parkolóban

Hogy könnyű legyen visszatalálni

 

Papír és ceruza helyett
Fontos telefonszámok az orvosi rendelőben? Metrótérkép külföldön? Információk a faliújságon a gyerek iskolájában? Ahelyett, hogy toll és ceruza után kutatnánk, csak kapjuk elő a mobilunkat, és fotózzuk le vele a képeket. De ugyanígy nincs szükség arra, hogy magunkkal vigyünk otthonról egy hosszabb bevásárlólistát, csak fotózzuk le, és mindig ott lesz a kezünk ügyében.

Ha szétszedünk valamit…
Takarítani szeretnénk, és szétkapnánk házimozi rendszerünk kábeleit? Murphy szerint egy ilyen akció után gondban leszünk a helyreállítással. De persze nem akkor, ha előtte fotót készítettünk a kábelrengetegről, hiszen így mindennek azonnal megtaláljuk majd a helyét. De ugyancsak egy kép segíthet akkor, ha valamihez kábelt akarunk venni, és nem tudjuk igazán jól elmagyarázni a szaküzletben, hogy milyen mondjuk a kimenet a notebookunkon, és milyen a bemenet a televízión.

Tükör helyett
Tükörnek sem utolsó egy telefon fényképezőgépe: egy gyors önarckép, és máris ellenőrizhetjük, rendben van a frizuránk, sminkünk, a férfiak pedig szemügyre vehetik, hogy jól áll-e a nyakkendőjük, s úgy egyáltalán, megfelelő-e az összkép.

tükör helyett

Egy fotóból kiderül, rendben van-e az összkép

 

Autókölcsönzéskor
Ha nem akarunk esetleg kínos magyarázkodásba kezdeni egy olyan sérülésről a kölcsönautón, amit nem is mi okoztunk, nem árt több oldaláról is lefényképezni a kocsit, mielőtt elvinnénk. A fotók készítésének időpontját a telefonunk úgyis rögzíti.

Használjuk webkameraként!
Szép számmal vannak a neten olyan ingyenes programocskák, amelyeknek a segítségével webkameraként (USB kábellel vagy Bluetoothszal) használhatjuk mobiltelefonunkat, hála ez utóbbi kamerájának.

Ha egyedül vásárol…
…és senki sincs önnel, aki véleményt mondana egy új ruhadarabról, csak fényképezze le magát a próbafülkébe, és küldje el mailben a képet annak, akinek az ítéletében megbízik.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Legyen kreatív sok mindenre használható az okostelefon fényképezőgépe

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: