Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak A Fujifilm legújabb kompakt masinája elsősorban kedvező áráról, illetve képmegosztási funkcióiról ismerszik meg.

A Fujifilm FinePix JX370 egy alapvetően nem túl érdekfeszítő, belépőszintű kompakt digitális fényképezőgép, melyet úgy próbált érdekessé tenni a japán gyártó, hogy képmegosztó funkciót integrált bele. A dolog működése roppant egyszerű: az elkészült felvételeket a masina LCD-jén nézegetve meg tudjuk jelölni a feltöltésre méltókat, majd pedig ha számítógépre csatlakoztatjuk a fényképezőgépet, akkor az a MyFinePix Studio szoftver révén automatikusan elkezdi a fotók feltöltését. A fotókat a Facebookra, a videókat pedig a YouTube-ra lehet fellőni ily módon.


A mindössze 95x57x24 milliméter méretű, illetve alig 107 gramm tömegű készülékben egy 1/2,3 colos mérettel rendelkező CCD képszenzor teljesít szolgálatot, melynek segítségével maximum 4288x3216 képpontos (14 megapixel) fényképek, illetve 1280x720 pixeles (30 fps) videófelvételek készíthetők. Az ötszörös nagyításra képes objektív 28 milliméteres nagylátószöggel, illetve 140 milliméteres tele állással rendelkezik.

A legkomolyabb hiányosság, hogy optikai képstabilizálást ezúttal sajnos nem kapunk a pénzünkért, így be kell érnünk az egyszerű digitális képstabilizátorral. Említést érdemel továbbá a 2,7 colos képátlóval rendelkező, 230 ezer pixeles TFT LCD, az arcérzékelés, a mosolydetektálás, a panorámakép üzemmód, illetve az ISO100 és ISO3200 közötti fényérzékenység.


A fekete, ezüst és pink színváltozatban készülő Fujifilm FinePix JX370 pontos árával kapcsolatban egyelőre nem nyilatkozott a gyártó, mindenesetre biztosra vehető, hogy a low-end modell árcéduláján elég barátságos összeg lesz feltüntetve.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> technet.hu - Facebookra tölti a képeket az új fényképezőgép

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: