Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Mondhatnánk úgy is, hogy a vég kezdete: japán kutatók olyan robotot alkottak, amely mesterséges intelligenciájának hála tapasztalatokat gyűjt.

A robot az önrendező, inkrementális neurális hálózatot kapott agynak, így képes felhalmozott tudását új feladatok megoldására felhasználni, valamint a külső hatásokra adott optimális reakció kiválasztására is. Amennyiben ez ismerős lenne, az nem véletlen: az emberi agy is pont így működik.

A robot képes például felismerni, hogy mindkét keze tele van, képes megállapítani, milyen sorrendben kell elvégezni a részfeladatokat, illetve az adatokat nem csupán látás, hallás és érintés útján szerzi. A robot ugyanis az internetre is rá lett kötve, valamint hasonló robottársai megosztott tapasztalataihoz, tudásához is hozzáfér.Az új, tanuló és okosodó robot – jobban mondva a mesterséges intelligenciája – az élet sok területén segíthetne. No persze azt is mondhatjuk, hogy azok a fránya kutatók már megint közelebb hozták a robot-apokalipszis eljövetelét, amikor is még az idősotthon jól „nevelt” kiszolgáló robotja is a hús-vér emberek életére tör.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> technet.hu - Gondolkodó tanuló robotot alkottak - videó

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: